A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

-

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát.

Ez a következtetés a realizált cap új csúcsának volt köszönhető.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC támogatottsága

Október 1-jén a Glassnode nyilvánosságra hozta, hogy a Bitcoin realizált cap elérte a 395,65 milliárd dolláros 30 napos csúcsot.

A realizált cap makrogazdasági képet nyújt a BTC árfolyamáról. Ez úgy történik, hogy minden egyes UTXO (Unspent Transaction Output) értékét kiszámítják a coin legutóbbi mozgatásakor érvényes árral.

Egy coin értékének mérésére szolgáló módszerként a realizált cap növekedése azt jelenti, hogy a legutóbb mozgatott bitcoinok többségét olcsóbban szerezték meg.

Továbbá, hogy a Bitcoin market cap a realizált cap felett van, azt jelenti, hogy a piac összességében nyereségben volt, annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban némi visszaesés volt tapasztalható.

Az on-chain elemzője, Lidja Jahollari is megerősítette a hosszú távú tulajdonosok által mutatott bizalmat.

Ehhez Jahollari összehasonlította a Bitcoin jelenlegi árfolyamát és a realizált árfolyamot.

A realizált árat úgy számítják ki, hogy a realizált capot elosztják a teljes érmekínálattal.

Ez a számításból kapott érték értelmezhető úgy, mint a piaci szereplők által az érméikért fizetett átlagár. Ez egyúttal a chain-en belüli támaszárként vagy ellenállásként is működhet.

Forrás: CryptoQuant

Az előbbi pozitívabb, mint az utóbbi

A CryptoQuant elemzőjének publikálásakor a BTC 12-18 havi UTXO realizált ára 26 950 dollár volt. Azt is hozzátette, hogy a 6-12 hónapos együttható 20 600 dollár volt.

Jahollari mindkét értéket magyarázva megjegyezte, hogy a 6 -12 hónapos korszak sokkal nagyobb nyereséget ért el a jövedelmezőség szempontjából, mivel az előbbi majdnem elérte a nyereségességi pontot.

Ezt írta:

„A 12-18 hónapos UTXO realizált árfolyam azt jelzi, hogy az ebben az időkeretben lévő tulajdonosok elérték az átlagos vételárat. Ezzel szemben a 6-12 hónapos UTXO realizált ár, amely alacsonyabb a piaci árnál, e csoport nyereségességére utal”.

Egy másik mérőszám, amelyet az elemző figyelembe vett, a tőzsdei beáramlás UTXO Age Bands volt.

Ez a metrika a hosszú és rövid távú tulajdonosok viselkedését foglalja össze az árfolyammozgás mellett.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A fenti adatok alapján a 6-12 hónapos UTXO-k aktívan profitot vesznek fel a tőzsdei átutalásokon keresztül.

A 12-18 hónapos csoport azonban annak ellenére, hogy hosszú, nem realizált veszteséges időszakot élt át, úgy döntött, hogy nem adnak el.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


E viselkedés miatt Jahollari megemlítette, hogy a 26.950 dolláros BTC nem biztos, hogy ellenállásként szolgál a tényleges értékhez képest. Ehelyett az volt a tendencia, hogy a chain-en belüli támasz legyen.

Ebből azt a következtetést vonta le, hogy:

„Tekintettel a 12-18 hónapos UTXO csoportból származó Bitcoin korlátozott beáramlására a tőzsdékre, ami alacsony eladási nyomást jelez, ez arra utal, hogy a realizált áruk nem biztos, hogy ellenállási szintként szolgál a Bitcoin árához. Ez azt jelenti, hogy a Bitcoin-nak van még helye az emelkedéshez és potenciálisan meghaladhatja ezt a szintet”.

Olvastad már? Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

Kiemelt kép: Ivan Kot képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!