A Bitcoin közelgő „fordulópontja”

-

Meglepő fordulattal a Bitcoin (BTC) ismét a 70.000 dolláros küszöb alá süllyedt, jelentős eladási hullámmal szembesülve, ami a befektetőket és a rajongókat a világ legnépszerűbb kriptopénzének jövőjét firtatja.

A visszaesés figyelemre méltó csúcsok után következett be, amikor a Bitcoin úgy tűnt, hogy új referenciaértékeket fog felállítani.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Kraken vezetője beszél a Bitcoin aktuális visszaeséséről.

A CNBC Crypto World műsorvezetője, Jordan Smith leült Thomas Perfumo-val, a Kraken stratégiai vezetőjével, hogy boncolgassa a hirtelen visszavonuláshoz hozzájáruló tényezőket, és megértse a kriptopénzpiacra gyakorolt tágabb következményeket.

Perfumo betekintést nyújtott a kriptopénzpiac eredendő volatilitásába, hangsúlyozva, hogy a konszolidációs szakaszok gyakran várhatóak a jelentős bikafutamok után.

Kiemelte, hogy bár a Bitcoin 70.000 dolláros szintjének elérése körüli izgalom kézzelfogható volt, fontos, hogy a piaci kapitalizációját a nagyobb globális gazdaságon belül kontextusba helyezzük.

Az interjúban megemlítette,

„A Bitcoin ingadozása még mindig meglehetősen alacsony a történelmi standardokhoz képest, amikor bikafutamokról van szó”.

A Bitcoin az 1 billió dollárhoz közelítő piaci kapitalizációjával még mindig kis szereplőnek számít a hagyományos fiat valuták piacához képest, amely több százbillió dolláros kapitalizációval büszkélkedhet.

Hogyan lehet javítani a BTC elfogadási arányát?

A vita jelentős része a kriptopénzek elfogadásának jövője körül forgott. A Perfumo szerint a kriptovilág egy döntő küszöb átlépése előtt áll.

A világ lakosságának mindössze 10%-a fogadta el a kriptovalutákat egészen tavalyig a nagy piaci tanulmány szerint.

A történelmi adatok azt mutatják, hogy amint az elfogadási arány eléri a 13-15%-os tartományt, a „szakadék átlépése” néven ismert jelenség következik be, amely jelentősen felgyorsítja az elfogadási görbét.

A Perfumo optimista, hogy a Bitcoin közeledik ehhez a fordulóponthoz, ami a kriptopénzek széles körű elfogadásának és használatának új korszakát jelentheti.

A Bitcoin elfogadottságának potenciális növekedésére és a piacra gyakorolt hatásaira vonatkozó várakozását aláhúzva Perfumo megosztotta,

„Nagyon-nagyon közel vagyunk a fordulóponthoz, és ezt várom a következő öt évben a BTC számára”.

A BTC szimbolikus korszaka közeledik

A közelmúltbeli volatilitás ellenére a szakértők továbbra is optimisták a Bitcoin kilátásaival kapcsolatban.

Az elemzők azt jósolják, hogy a kriptopénz monumentális rallyra készül, és a következő felezési eseményt követően potenciálisan elérheti vagy akár meg is haladhatja a 100.000 dolláros határt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ez az optimizmus a nagyobb intézményi elfogadásnak és az olyan országokban, mint El Salvador, megvalósuló kezdeményezéseknek köszönhető, amelyek országos szinten befogadták a Bitcoint, elősegítve annak integrációját a pénzügyi ökoszisztémába.

A közelgő 2024-es feleződésről szólva Perfumo megemlítette,

„Ha kifejezetten erre a felezésre gondolok, úgy gondolom, hogy ez talán a legszimbolikusabb a Bitcoin történetében, különösen az elfogadás jelenlegi szakaszában”.

A Bitcoin köré épülő, nagyobb hasznosságú projektek fejlesztése a szélesebb közönséget hivatott kiszolgálni, ami tovább növeli az elfogadási arányt.

Az összes bitcoin 94%-át 2024 áprilisára bányásszák majd ki, ami megugrott keresletet eredményez, és még több felhasználót és befektetőt vonz.


Olvastad már? 5 altcoin az előrejelzések szerint 300%-os fellendülésre számíthat!

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!