A bitcoin profitja El Salvadornak 40%-kal nő

-

Nayib Bukele elnök vezetése alatt El Salvador Bitcoin (BTC) birtoklása fellendült. A kezdeti 700 BTC-ről januárra 2798 darabra emelkedett a nemzet állománya, amely mostanra figyelemre méltó, 130,5 millió dolláros értékkel büszkélkedhet.

Eme pénzügyi mérföldkő közepette Bukele elnök merész lépése az egész világ pénzügyi életében feltűnést okozott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az X-en (korábban Twitter) kijelentette,

„Természetesen nem fogunk eladni; a végén 1 BTC = 1 BTC (ez igaz volt, amikor a piaci ár alacsony volt, és igaz most is)”.

Ezzel a kijelentéssel folytatódik El Salvador 2021 szeptembere óta tartó határozott álláspontja, amikor 2021 szeptembere óta a Bitcoin nemzeti stratégiájába való integrálásával nemzetközi figyelmet keltett.

El Salvador nem realizált Bitcoin nyeresége a szkepticizmus közepette

Sajnálatos módon egyesek kételkedtek El Salvador Bitcoin-akvizíciójában, mivel úgy vélték, hogy az egy veszteséges vállalkozás.

Bukele erre a kritikára válaszolva tweetelt,

„Amikor a Bitcoin piaci ára alacsony volt, szó szerint több ezer cikket írtak az állítólagos veszteségeinkről”.

Az ország BTC-t 2022 novemberében vásárolt, átlagosan 42.440 dollárért BTC-nként.

A jelenlegi 62.000 dollár körüli Bitcoin árfolyam mellett Bukele megerősítette, hogy az országnak körülbelül 40 millió dollárnyi nem realizált nyeresége van.

„Most, hogy a Bitcoin piaci ára jócskán feljebb ment, ha eladnánk, több mint 40%-os nyereséget érnénk el (csak a piaci vásárlásokból), és a legfőbb BTC-forrásunk most az állampolgári program.”.

A Snowden és a MicroStrategy hasonlóan közelít egymáshoz

Edward Snowden február 29-én egy tweetben közölte,

„Egy nemzeti kormányról még idén kiderül, hogy vásárolt Bitcoint – a monetáris arany modern helyettesítőjét – anélkül, hogy ezt a tényt nyilvánosan nyilvánosságra hozta volna”.

Ezenkívül a MicroStrategy is nemrég fedte fel a Bitcoin-stratégia előnyeit, hasonlóan El Salvadorhoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vállalat Michael Saylor vezetésével 193.000 BTC-t tartalmazó portfóliót tart, amelynek értéke a jelenlegi piaci árak alapján több mint 11,7 milliárd dollár.

Az El Salvadorhoz hasonlítva a MicroStrategy sem szándékozik eladni BTC-állományát, még akkor sem, amikor a kriptopénz árfolyama új történelmi csúcsokhoz közelít.

Olvastad már? Csak tessék, tessék, itt a kriptopiac francia békája, a Frogwifhat

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!