Már 190 ezer bitcoint birtokol a MicroStrategy

-

A MicroStrategy tavalyi negyedik negyedéves jelentéséből kiderült, hogy a cég újabb 31 ezer bitcoint vásárolt, januárban pedig 850-et, így a cég birtokában lévő mennyiség mára megközelíti a 190 ezret.

Michael Saylor, a cég elnöke a közösségi médiában is bejelentette a mérföldkő elérését.

„2024 januárjában a MicroStrategy újabb adag bitcoint vásárolt, 850-et, 37,2 millió dollár értékben. A cég birtokában lévő mennyiség így 190 ezer bitcoin.”

December 31-én a cég birtokában lévő mennyiség körülbelül 3,626 milliárd dollárt tett ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Andrew Kang, a cég pénzügyi igazgatója elmondta, az előző három év során ez a negyedéves vásárlás számít a legnagyobbnak, és immár megszakítás nélkül a 13. negyedévben járnak, hogy bitcoint vásárolnak a cég tartalékaként.

Kang elmondása alapján nagy profitot tudnának realizálni a negyedik negyedéves vásárlásukon, mivel az árfolyam jelentős mértékben emelkedett.

A cég 190 ezer bitcoinjának az átlagos beszerzési ára jelenleg 31.224 dollár.

bitcoin
Forrás: Microstrategy

A negyedéves jelentésben a cég úgy fogalmaz, hogy a MicroStrategy gyakorlatilag a világ első Bitcoin-fejlesztési vállalatának mondható, és a spot piaci bitcoin ETF-ekhez képest egyedi előnyökkel rendelkeznek.

„Nyilvánosan működő részvénytársaság vagyunk, amely elkötelezett a Bitcoin hálózat további fejlesztése mellett, a pénzügyi piacokon, a tanácsadási, és a technológiai innovációs tevékenységeinken keresztül. A cég számára a bitcoin számít az elsődleges tartalékeszköznek, és mivel működő üzletet menedzsel a cég, így a készpénzforgalmunk lehetővé teszi a folyamatos bitcoin-vásárlást, de ugyanígy a rendelkezésünkre állnak különböző hiteltermékek is ilyen célra.”

bitcoin
Forrás: Microstrategy

A cég elmondta, saját, mesterséges intelligenciával működő vállalati elemzőszoftvert fejlesztenek, Intelligence Everywhere néven, és ennek nem titkolt célja lesz a különböző bitcoin applikációk létrehozása.

„Úgy véljük, hogy a cég szervezeti és működési felépítése, a bitcoin-stratégiánk, és a technológiára való fókuszálásunk egyedi előnyökhöz juttat minket, hogy értéket teremthessünk az ügyfeleink számára.”


Olvastad már? Alex Krüger azt állítja, hogy a Bitcoin ETF a „tökéletes trójai faló”

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!