Alex Krüger azt állítja, hogy a Bitcoin ETF a „tökéletes trójai faló”

-

A Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyása jelentős mérföldkövet jelentett, amelyet szinte mindenki örömmel fogadott.

A közgazdász és az Aike Capital alapítója, Alex Krüger így jellemezte,

„A tökéletes trójai faló”.

A The Pomp Podcast egyik epizódjában Krüger felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel a Bitcoin (BTC) hagyományos pénzügyi (TradFi) eszközzé válik, és a pénzügyi környezet szabályos szereplőjévé válik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezáltal kapuként szolgál a szélesebb digitális valutavilág integrálásához a meglévő rendszerbe.

A Bitcoin mint nyugdíjcélú eszköz

Krüger egy olyan meggyőző képet festett, amelyben a kriptopénzekkel eddig nem foglalkozó magánszemélyek a Bitcoinra nyugdíjtervezési stratégiájuk szerves részeként kezdenek majd tekinteni.

Szerinte az eszköz valószínűleg több millió 401(k) tervbe fog bekerülni.

Ez a felvétel sokakat arra késztethet, hogy a pénzügyi elégedetlenséggel kapcsolatos nézeteiket összehangolják azzal a felismeréssel, hogy a Bitcoin kivételes alternatívát kínál a hagyományos pénzügyi rendszerekkel szemben.

A CFA Institute 2022-es tanulmánya például azt jelezte, hogy jelentős tendencia mutatkozik a kriptoelfogadás irányába: az állami és helyi nyugdíjrendszerek 94%-a jelezte, hogy rendelkezik valamilyen kripto-expozícióval.

Az érdeklődés ellenére azonban sok munkáltató vonakodott attól, hogy kripto-opciókat kínáljon a 401(k) tervekben, főként az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának 2022-es iránymutatása miatt.

A spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyásával azonban várhatóan több szolgáltató is felveszi ezeket az opciókat. Chris Kline, a Bitcoin IRA társalapítója megjegyezte,

„Ez egy nagy lépés a Bitcoin és a kriptopénz mainstream elfogadása felé. (A befektetőknek) több lehetőség áll majd rendelkezésre”.

A Bitcoinon túli kriptospektrum

Krüger mélyreható perspektívát kínált a Bitcoin és más kriptovaluták közötti különbségtételről.

Így fogalmazott:

„A világ legjelentősebb befektetési és pénzügyi szolgáltatója, aki az elmúlt években a piacra lépett, a világ legnagyobb értékpapírja, alapvetően a pénz a Bitcoinba áramlik, majd átcsorog az összes többi kriptoeszközbe”.

A kriptovalutákat a puszta értéktároláson túl különböző funkciókba sorolta, beleértve a fizetési mechanizmusokat és a likviditás biztosítását, amelyek belső értéket adnak az ökoszisztémának.

A stablecoint például olyan eszközökként emelte ki, amelyek a nagyobb stabilitás és a gyorsabb elszámolási idők révén csökkentik a kriptoterület hatékonysági hiányosságait.

Krüger azonban hangsúlyozta, hogy a stablecoinok nem mentesülnek teljesen a szabályozási keret alól. Olyan hatóságok, mint az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC), ellenőrzést gyakorolhatnak felettük.

Azt is elismerte, hogy a mémcoinok spekulatív jellegűek, és azt állította, hogy nem teljesen értéktelenek. Szerencsejáték-szerű vágyat elégítenek ki a befektetők körében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A valódi értékek keresése a kriptók között

A különféle kriptoeszközök értékének és potenciáljának felmérésekor Krüger elárulta, hogy holisztikus megközelítésre támaszkodik.

Ez egyesíti a technikai elemzést, a fundamentális elemzést és a piac makroszintű szemléletét.

Kiemelte a projektek mögött álló csapatok fontosságát, a piaci trendek helyett a közösségen belüli integritást és tiszteletet keresi.


Olvastad már? A Ripple XRP várakozás! – Top 5 mém érme 2024-ben!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!