Ismét beadta az Ethereum ETF iránti kérelmet az ARK 21Shares

-

Az ARK 21Shares nemrégiben frissítette a tőzsdefelügyelethez benyújtott kérvényét az Ethereum ETF ügyében, és a már engedélyezett bitcoin ETF-hez hasonló funkciókat adott hozzá.

A dokumentumokból az is kiderül, hogy az alap számára fedezetként megvásárolt ETH le lenne kötve staking szerződésekben, hogy ezzel is többlet-bevételt tudjon generálni a cég.

Tavaly decemberben a BlackRock és az ARK 21Shares volt a két első reménybeli ETF-kibocsátó, amely bevezette a készpénzes visszaváltás lehetőségét a termékeiknél, miután többször is egyeztettek a SEC tisztviselőivel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Első körben még az volt az elképzelés, hogy a készpénzes visszaváltás mellett névértékes beváltás is lehetséges lesz, azaz az ETF-ek tulajdonosai akár kriptopénzben is kivonhatták volna a lekötött pénzüket a cégektől.

A készpénzes megoldás esetén a befizetés során a befektetett fiat valutákból a megfelelő értékű ETH-t vásárolja meg a cég, majd ezt a kriptopénzt helyezik letétbe a megfelelő tárcákban.

A Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas szerint így a vállalat az Ethereum ETF esetében ugyanazt a struktúrát követi, mint amelyet a bitcoin ETF esetében is alkalmaznak, így növelve az elfogadás esélyeit.

A SEC-hez beadott dokumentumokból az is kiderül, hogy az ARK 21Shares kihasználná a lehetőséget, hogy az ETH staking során is leköthető, és pontosan ezt tervezik.

A hivatalos bejelentés szerint az alap kezelésében lévő ETH egy részét időről időre lekötnék, hogy így szerezzenek többlet-bevételt.

Az ebben részt vevő ETH a cég hidegtárcáiban lenne, a kapott jutalom pedig hagyományos kamat-jövedelemként szerepelne a cég könyvelésében.

A vállalat leszögezte, hogy tisztában vannak a staking jelentette a kockázatokkal, és azzal is, hogy ilyen esetben a cég kezelésében lévő tőke egy része akár hosszabb ideig is elérhetetlen lesz.

Egy jogász szakértő szerint a beadvány szövegezésében lévő szakasz, amely a staking lehetőségét taglalja, ténylegesen lehetőségként van felvázolva, ez pedig azt jelenti, hogy a cég a szabályozó nézeteire is kíváncsi, hogy ez a funkció szerepelhet-e egyáltalán a saját termékükben.

Más szakértők szerint nagy a valószínűsége, hogy a SEC nem fogja engedélyezni, hogy a letétként szolgáló ETH staking során legyen felhasználva, de mivel még soha sem történt ilyen, ezért valójában senki sem tudja, hogy hogyan reagál erre a hatóság.

Az idei évre az Ethereum ETF elindulásának 60%-os esélyt adnak a szakértők.

Májusban kell döntenie a SEC tisztviselőinek a VanEck, az ARK 21Shares, a Hashdex, júniusban a Grayscale, Júliusban pedig az Invesco beadványának az ügyében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Augusztusra várható a Fidelity és a BlackRock elbírálása, de a szakértők arra számítanak, hogy ahogyan a bitcoin ETF esetében is, úgy az Ethereum ETF-nél is lehet majd csúszásokra, halasztásokra számítani, de akár az is lehet, hogy már májusban mindegyik ügyében egyszerre döntenek, ahogyan januárban egyszerre engedélyezték az összes bitcoin ETF-et is.


Olvastad már? Közhírré tétetik: megérkezett a Polygon láncra a várt utód, a Sponge V2

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!