A Bitcoin kimozdul a „veszélyzónából” – végre elindul a bikafutás?

-

A Bitcoin (BTC), a közelmúltban enyhe bikás jeleket mutatott, a kereskedési árfolyamát a 63.000 dolláros határ fölé tolta, mielőtt 62.013 dollár körül állapodott meg.

E mozgás a korábbi mélypontokról való óvatos kilábalásra és a piaci dinamika esetleges megváltozására utalt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Vége a Bitcoin legkockázatosabb szakaszának?

A Rekt Capital kriptopiaci elemzője nemrég kiemelte, hogy a Bitcoin talán átnavigált a legveszélyesebb fázison a halving utáni időszakban, amelyet jellemzően jelentős korrekciók jellemeznek.

A historikus adatok szerint az ilyen „veszélyzónákat” gyakran követik az újrafelhalmozás fázisai, és a Bitcoin közelmúltbeli megpattanása a kulcsfontosságú támaszszintekről ennek a trendnek a kezdetét jelezheti.

A Bitcoin halving utáni útja tele volt volatilitással. A március közepén elért csúcsot követően a kriptopénz 23%-os esést szenvedett el, és május 1-jén 56.800 dolláros mélypontot ért el.

Ez az árszint jelentheti a halving utáni visszaesés mélypontját, ami a befektetők és a kereskedők számára egyaránt sorsfordító pillanatot jelent.

Rekt Capital megjegyezte,

„Ha az 56.000 dollár nem a mélypont, akkor ez a mostani visszalépés hivatalosan is a ciklus leghosszabb, 63 napos visszalépésének felel meg. A történelemből azonban az derül ki, hogy ez a jelenlegi visszahúzódás 56.000 dollárnál és 47 napnál ért véget”.

Ez a megállapítás összhangban van az eszköz legutóbbi visszapattanásával, amely tegnap 63.000 dollár fölé emelkedett, ami az újrafelhalmozási fázisba való visszatérésre utal.

Jövőbeli előrejelzések és technikai betekintés

Míg a történelmi trendek útitervet kínálnak, nem garantálják a jövőbeli eredményeket. Továbbra is lehetségesek a piaci ingadozások és az oldalazó mozgások.

Mindazonáltal a RektCapital megjegyezte,

„A Bitcoin az eladási lendület lassulásának kezdeti jeleit mutatja, lassan kialakul egy görbület a ~60.000 dolláros támasz felé”.

A folyamatos fellendüléshez ennek a támasznak tartania kell. Ha sikerül, a Bitcoin megcélozhatja a magasabb szintekre való visszatérést, potenciálisan elérve a 68.000 dollárt.

A technikai elemzések és a jelenlegi piaci hangulat támasztja alá ezt az előrejelzést.

bitcoin
Forrás: RektCapital/X

A Santiment, egy prominens elemző platform a Bitcoin finanszírozási arányának emelkedését figyelte meg olyan tőzsdéken, mint a DyDx és a Deribit.

Ez a növekedés kétélű kard lehet, hiszen növekvő érdeklődést jelez, de egyben a múltbeli piaci csúcsok megismétlődésének kockázatát is magában hordozza.

A Santiment közzétette, hogy ahhoz, hogy elkerüljük a múlt heti visszaesés megismétlődését, elengedhetetlen, hogy a bikás lendület mérsékelt legyen, és a short pozíciók aránya egyenlő vagy magasabb legyen a longokhoz képest.

bitcoin
Forrás: Santiment

A technikai oldalon a Bitcoin napi grafikonja rövid távú medvés nyomást sugallt a közelmúltbeli alacsonyabb mélypontok miatt.

A 30 perces grafikonon azonban látható, hogy a Bitcoin a 63.000 dolláros tartományban likviditást csapol, ami egy lehetséges rövid távú eladásra utal a 60.000 dolláros ingadozó mélypont felé, mielőtt nagyobb bikás fordulat következne be.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Alulértékelt altcoinokat kell vásárolni ezen a héten

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!