A Bitcoin jobban teljesít, mint Warren Buffet kriptós befektetése

-

Buffett ismét bekerült a kriptós hírekbe, mikor bevásárolt a nyíltan kriptobarát brazil Nubank részvényeiből.

A 2023-as év eddig viszont úgy néz ki, hogy nem neki kedvez, mind a BTC, mind a Coinbase részvények jobban teljesítenek, mint a bank papírjai.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BTC év eleje óta közel 55%-ot emelkedett, a Coinbase részvényei 100%-os pluszban vannak a januári nyitóárhoz képest, a Nubank viszont ennél kevesebb, 26%-os erősödést tudhat csak magáénak.

BTC/USD és COIN vs. NU éves teljesítmény. Forrás: TradingView

Azt is hozzá kell viszont tenni, hogy 12 hónapos időtávon nézve Buffet befektetése sokkal kedvezőbben alakul.

A tavaly márciusi árfolyamokhoz képes a NU 38%-kal áll alacsonyabban, a BTC pedig 37%-os mínuszban jár. Ezzel szemben a Coinbase majdnem 62%-kal van lejjebb.

Buffet befektetési cége, a Berkshire Hathaway másfél milliárd dollár értékben vásárolt Nubank részvényeket, két részletben.

Először 2021 júliusában, majd 2022 februárjában. A lépés sokakat meglepett, hiszen Buffett közismerten kritikusan áll hozzá a kriptopénzekhez, a Nubank viszont saját kriptós üzletággal rendelkezik, és szolgáltatásokat ajánl az ügyfeleinek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

2022 májusában a bank vezetősége elmondta, hogy a cég eszközállományának az 1%-át bitcoinban tartják.

„Ezzel a lépéssel egyértelműen letesszük a voksunkat a Bitcoin mellett, mivel a vállalat meg van győződve arról, hogy a jelen mellett a jövőben is hatalmas potenciál rejlik, és a bitcoin fel tudja forgatni a pénzvilág jelenlegi helyzetét a régióban.”

A Berkshire legutóbbi negyedéves beszámolójából kiderül, hogy dacára a bitcoin-rajongásnak, mégsem adták el a bank részvényeit.

A döntés, hogy a jelen piaci körülmények ellenére sem válnak meg a Nubank papírjaitól, vélhetően kapcsolatban lehet azzal, hogy a Latin-amerikai régióban jelentős növekedést tapasztalt a pénzintézet.

A 2022-es számokból kiderül, hogy a bank 140%-os növekedést tudhat a magáénak a bevételek esetén, az ügyfeleik száma pedig 38%-kal növekedett.

Ugyanez a diadalmenet nem mondható el viszont a Coinbase esetén, amelynek a bevételei 57%-kal csökkentek ugyanebben az időperiódusban.

A kriptoipar egy másik híres befektetője, Cathie Wood, az Ark Investment vezetője elmondta, a cég 2023-as bevásárlásainak eddig nagyjából a 30%-át a COIN részvények teszik ki, amelyet több alapjuk is tartalmaz.

COIN arány az ARK ETF-portfóliókban. Forrás: Ark Invest

Összesen 670 millió dollárnyi részvénnyel rendelkeznek, így az alapnak ez az ötödik legnagyobb eszköze.

Jobb lett volna inkább a bitcoin?

Ha összehasonlítjuk a BTC árfolyamát a Coinbase vagy a Nubank részvényeivel, akkor ismét arra lyukadhatunk ki, hogy a bitcoin tartása nem csak a kriptopiacot szokta általánosságban túlteljesíteni, de a kriptós kitettségű részvényeket is.

Vannak persze kivételek, a bányásztársaságok papírjai 2021-ben például robbanásszerűen növekedtek.

Összességében viszont elmondható, hogy a BTC tartása jobb hosszú távú stratégiának tekinthető, hiszen nagyobb az emelkedési potenciál, mint a hagyományos részvények esetén.

A NU hozama a piaci debütálás óta a BTC-vel szemben. Forrás: TradingView

A Nubank papírjai az indulás óta 50%-ot estek, és ez alatt a BTC rfolyama 44%-kal lett alacsonyabb.

A Coinbase részvényei 80%-os mínuszban járnak a kibocsátás óta, míg a BTC érfolyama 50%-kal jár az akkori árszint alatt.

zeta

Olvastad már? A Helium (HNT) árfolyama tovább zuhan

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polygon a második helyen áll az Ethereum után a tokenizált eszközök piacán

A Polygon alapítója, Sandeep Nailwal szerint a Polygon immár a második helyen áll az Ethereum után, mint a legnépszerűbb tokenizációs platform. Ezt a vélményt támasztja alá...

A SHIB nekiszomorodott a hacker incidens miatt, ám a Shiba Shootout túlélte a szégyent

Míg a Shiba Inu ($SHIB) érmék értéke  az az elmúlt nap során inkább csökkent, a város új sheriffje, a Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) már 729 ezer...

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!