A Bitcoin jobban teljesít, mint Warren Buffet kriptós befektetése

-

Buffett ismét bekerült a kriptós hírekbe, mikor bevásárolt a nyíltan kriptobarát brazil Nubank részvényeiből.

A 2023-as év eddig viszont úgy néz ki, hogy nem neki kedvez, mind a BTC, mind a Coinbase részvények jobban teljesítenek, mint a bank papírjai.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A BTC év eleje óta közel 55%-ot emelkedett, a Coinbase részvényei 100%-os pluszban vannak a januári nyitóárhoz képest, a Nubank viszont ennél kevesebb, 26%-os erősödést tudhat csak magáénak.

BTC/USD és COIN vs. NU éves teljesítmény. Forrás: TradingView

Azt is hozzá kell viszont tenni, hogy 12 hónapos időtávon nézve Buffet befektetése sokkal kedvezőbben alakul.

A tavaly márciusi árfolyamokhoz képes a NU 38%-kal áll alacsonyabban, a BTC pedig 37%-os mínuszban jár. Ezzel szemben a Coinbase majdnem 62%-kal van lejjebb.

Buffet befektetési cége, a Berkshire Hathaway másfél milliárd dollár értékben vásárolt Nubank részvényeket, két részletben.

Először 2021 júliusában, majd 2022 februárjában. A lépés sokakat meglepett, hiszen Buffett közismerten kritikusan áll hozzá a kriptopénzekhez, a Nubank viszont saját kriptós üzletággal rendelkezik, és szolgáltatásokat ajánl az ügyfeleinek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

2022 májusában a bank vezetősége elmondta, hogy a cég eszközállományának az 1%-át bitcoinban tartják.

„Ezzel a lépéssel egyértelműen letesszük a voksunkat a Bitcoin mellett, mivel a vállalat meg van győződve arról, hogy a jelen mellett a jövőben is hatalmas potenciál rejlik, és a bitcoin fel tudja forgatni a pénzvilág jelenlegi helyzetét a régióban.”

A Berkshire legutóbbi negyedéves beszámolójából kiderül, hogy dacára a bitcoin-rajongásnak, mégsem adták el a bank részvényeit.

A döntés, hogy a jelen piaci körülmények ellenére sem válnak meg a Nubank papírjaitól, vélhetően kapcsolatban lehet azzal, hogy a Latin-amerikai régióban jelentős növekedést tapasztalt a pénzintézet.

A 2022-es számokból kiderül, hogy a bank 140%-os növekedést tudhat a magáénak a bevételek esetén, az ügyfeleik száma pedig 38%-kal növekedett.

Ugyanez a diadalmenet nem mondható el viszont a Coinbase esetén, amelynek a bevételei 57%-kal csökkentek ugyanebben az időperiódusban.

A kriptoipar egy másik híres befektetője, Cathie Wood, az Ark Investment vezetője elmondta, a cég 2023-as bevásárlásainak eddig nagyjából a 30%-át a COIN részvények teszik ki, amelyet több alapjuk is tartalmaz.

COIN arány az ARK ETF-portfóliókban. Forrás: Ark Invest

Összesen 670 millió dollárnyi részvénnyel rendelkeznek, így az alapnak ez az ötödik legnagyobb eszköze.

Jobb lett volna inkább a bitcoin?

Ha összehasonlítjuk a BTC árfolyamát a Coinbase vagy a Nubank részvényeivel, akkor ismét arra lyukadhatunk ki, hogy a bitcoin tartása nem csak a kriptopiacot szokta általánosságban túlteljesíteni, de a kriptós kitettségű részvényeket is.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

Vannak persze kivételek, a bányásztársaságok papírjai 2021-ben például robbanásszerűen növekedtek.

Összességében viszont elmondható, hogy a BTC tartása jobb hosszú távú stratégiának tekinthető, hiszen nagyobb az emelkedési potenciál, mint a hagyományos részvények esetén.

A NU hozama a piaci debütálás óta a BTC-vel szemben. Forrás: TradingView

A Nubank papírjai az indulás óta 50%-ot estek, és ez alatt a BTC rfolyama 44%-kal lett alacsonyabb.

A Coinbase részvényei 80%-os mínuszban járnak a kibocsátás óta, míg a BTC érfolyama 50%-kal jár az akkori árszint alatt.

zeta

Olvastad már? A Helium (HNT) árfolyama tovább zuhan

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!