A bitcoin ismét hegymenetbe fordult, de a kockázatok nem tűntek el

-

A BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF-je, amely az IBIT ticker alatt jegyeznek a tőzsdék, 69 napja folyamatosan tőkebeáramlást tapasztal.

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője szerint ez a bizalom jele a befektetők részéről a bitcoin jövőjével kapcsolatban, annak ellenére, hogy a közelmúltban geopolitikai feszültségek jelentkeztek és a dollár erősödése tapasztalható.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Lesz bitcoin-rali, vagy sem?

A bitcoin árfolyama a múlt hét végén lezajlott negyedik felezés után emelkedni kezdett.

A felezés során a bányászok által kapott jutalom felére csökken, jelenleg 6,25-ről 3,125-re, ami a bitcoin kínálatának csökkenéséhez vezet.

bitcoin

Ez a korlátozás a kereslet és a kínálat egyensúlyát a kereslet javára billentheti, és az árfolyam emelkedéséhez vezethet.

Ugyanakkor a közelmúltbeli geopolitikai feszültségek, különösen az izraeli-iráni konfliktus, tagadhatatlanul hatással voltak a bitcoin árfolyamára.

A befektetők ilyen helyzetben gyakran biztonságos menedékbe fektetnek, ez a dollár erősödéséhez vezethet, a dollár erősödése pedig lefelé irányuló nyomást gyakorolhat a bitcoin árfolyamára.

A bitcoin ETF megjelenése hatással van az árfolyamra

Azonban a bitcoin ETF-ek januári bevezetése óta úgy tűnik, hogy a makrogazdasági események hatása a bitcoin árfolyamára felerősödött.

Ennek oka az lehet, hogy az ETF-ek révén a befektetők számára könnyebbé vált a bitcoinba való befektetés, ez jelentősen növelte a keresletet a kriptovaluta iránt.

Ezenkívül a bitcoin volatilitása továbbra is vonzó befektetésként pozícionálhatja a kriptovalutát a befektetők számára a globális bizonytalanság idején.

A bitcoin árfolyama a múltban emelkedett a geopolitikai feszültségek, a gazdasági recesszió és a pénzügyi piacok volatilitása idején.

A kriptopiaci kockázatok nem tűnnek el

Fontos megjegyezni azonban, hogy a kriptovaluta piacok továbbra is kockázatosak, és a befektetőknek óvatosnak kell lenniük, mivel a bitcoin árfolyama erősen ingadozhat, és a befektetők elveszíthetik a vagyonukat.

Ezért tartják fontosnak kiemelni a pénzügyi szakértők, hogy csak olyan összeget fektessenek be, amelyet megengedhetnek maguknak elveszíteni.

Összességében a bitcoin árfolyama továbbra is volatilis, de a befektetők bizakodóak a jövőjével kapcsolatban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felezés, a növekvő kereslet, az ETF-ek bevezetése és a globális bizonytalanság mind az árfolyam emelkedésének kedvezhetnek a jövőben.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a kriptopiacok továbbra is kockázatosak, és a befektetőknek fokozott óvatossággal kell eljárniuk, még akkor is, ha a bitcoin kiváló menekülőeszköznek tűnik a geopolitikai bizonytalanságok idején.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az elemző kifejtette, miért van kilátásban a Bitcoin 50.000 dollárra való esése

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

A DTX Exchange, az Injective és a Fetch AI a piac élére áll, és bikás technikai adatokat mutatnak

Vendégbejegyzés Az AI-piac iránti növekvő optimizmussal számos vezető kriptopénz visszapattant a kulcsfontosságú árszintekre, és bikaerős növekedés előtt áll. Az AI-szektor vezető erősödői közé tartozik a Fetch.ai...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!