Thaiföld betiltja az engedély nélkül működő kriptovaluta platformokat

-

A thaiföldi hatóságok az online bűnözés elleni küzdelem fokozása érdekében kemény lépésekre szánták el magukat, betiltják a nem engedélyezett kriptoplatformokat, a tőzsdéket, letétkezelőket, kriptoipari szolgáltatókat.

A döntést a Technológiai Bűnmegelőzési és Elhárítási Bizottság hozta meg a hét elején.

A Thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) feladata lesz, hogy azonosítsa a nem engedélyezett, regisztráció nélkül működő platformokat, és korlátozza a hozzáférést ezekhez a szolgáltatásokhoz.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC hangsúlyozta, hogy a felhasználóknak elegendő idejük lesz a befektetéseik rendezésére, mielőtt a platformok elérhetetlenné válnának.

Kriptobűnőzés Thaiföldön

Az utóbbi időben Thaiföldön egyre több kriptovalutához kapcsolódó bűncselekmény történt.

Áprilisban két orosz állampolgárt tartóztattak le, akik engedély nélkül kriptováltót üzemeltettek, szeptemberben pedig 5 külföldi állampolgárt fogtak el, akik egy csaló kripto-befektetési platformot üzemeltettek.

A hatósági nyilatkozatok alapján legalább 3200 embert be tudtak csapni, és nagyjából 27 millió dollárnyi kárt okoztak az áldozataiknak.

A SEC így hasonló utat követ, mint amelyet India vagy a Fülöp-szigetek esetében láthatunk, ahol a regisztrációval működő cégek számára engedélyezett a kriptós szolgáltatások nyújtása, és a befektetők hozzáférhetnek a piachoz, szabályozott, felügyelt termékeken keresztül.

Az államok ezzel akarják biztosítani a fogyasztóvédelmet anélkül, hogy gátolnák a kriptoipar fejlődését.

Thaiföldön is lehet bitcoinba fektetni, de vannak szabályok

A thai hatóságok célja a kriptoipari ökoszisztéma támogatása a csalások megakadályozása mellett.

Lehetővé tették az intézményi befektetők és a vagyonos magánszemélyek számára a kriptovaluta tőzsdén kereskedett alapokba (ETF) történő befektetést, és a lakossági befektetőknek is engedélyezték a befektetést ingatlannal vagy infrastruktúrával fedezett digitális tokenekbe.

Ugyanakkor a letétkezelőknek vészhelyzeti tervvel kell rendelkezniük előre nem látható események esetére, hogy minimalizálni tudják az ügyfeleiket ért esetleges károkat.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? A Victory Securities nyilvánosságra hozta Bitcoin és Ethereum ETF jutalékait

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!