A Victory Securities nyilvánosságra hozta Bitcoin és Ethereum ETF jutalékait

-

A Victory Securities nevű hongkongi befektetési vállalat bemutatta a tervezett díjakat, amelyeket a befektetőknek kell majd fizetniük a Bitcoin és az Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF) megvásárlásáért.

Hivatalosan a Hongkongi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SFC) még nem tette közzé az engedélyezett ETF-kibocsátók listáját, de nem-hivatalosan már számos információ látott napvilágot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közvetítők jutalékot számítanak fel a bitcoin eladásakor

Ha az SFC jóváhagyja, akkor a Victory Securities ügyfeleinek a tervezett díjakat kell fizetniük az Ethereum és a Bitcoin ETF részvényeinek az elsődleges piacon történő vásárlásához.

Ezek a díjak 0,5% és 1% között mozognak az összes tranzakcióra, minimális díja pedig 850 dollár lesz.

Azoknak a befektetőknek, akik az ETF részvényeit a másodlagos piacon szeretnék megvásárolni és eladni, az online tranzakciók esetén 0,15%-os, míg a telefonos tranzakciók esetén 0,25%-os díjakat kell majd fizetniük.

Victory Securities
Forrás: Wu Blockchain

Ezek a díjak hasonlóak az Egyesült Államokban működő vagyonkezelők által kínált spot Bitcoin ETF-ek díjaihoz.

Az Egyesült Államokban számos kibocsátó kedvezményes díjakat vezetett be az idei évre, az egyik vagyoni kezelő, a Franklin Templeton, például 0,19%-os díjat szabott meg, míg más ETF-ek díjai 0,20%-tól 0,90%-ig terjednek. A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) jelentősen magasabb, 1,5%-os díjjal rendelkezik.

Újabb spot Bitcoin ETF-ek a piacon

Április 15-én jelent meg a hír a kriptós sajtóban, hogy Hongkong lett a legújabb ország, amely jóváhagyta a spot ETF-eket a Bitcoin és az Ethereum számára.

Legalább három tengeren túli kínai vagyonkezelő, köztük a Harvest Fund Management, a Bosera Asset Management és a China Asset Management hongkongi egységei tervezik hamarosan elindítani a saját spot Bitcoin és Ether ETF termékeiket.

Nem mindenki jár jól a bitcoin ETF megjelenésével

Bár a jóváhagyás sokakban elismerést váltott ki a kriptóközösségen belül, mások szkeptikusabbak voltak az ETF-ek sikerét illetően a régióban.

A Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas egy április 17-i bejegyzésében rámutatott, hogy ennek ellenére nem biztos, hogy hatalmas tömegeket tudnak megszólítani ezek a befektetések.

„Valószínűleg a kontinentális Kína befektetői nem lesznek jogosultak hongkongi jegyzett spot Bitcoin és Ether ETF-ek vásárlására, mivel számukra tiltott a digitális eszközök vásárlása”.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 5000%-os növekedés várható: A holnap legjobb kriptói nyilvánosságra kerültek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!