A Bitcoin hosszú távú lehetőségei

-

Mivel ez a ciklus a kripto történetének leghosszabb medvepiaca lett, sok Bitcoin (BTC) tulajdonosnak nem volt más választása, mint várni a lélegzetvételre. Egy bizonyos ponton úgy tűnt, hogy a legrosszabbnak vége.

De majdnem minden alkalommal, amikor úgy tűnt, hogy így lesz, újabb visszalépés következett be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezért a szélesebb kriptopiaci piaci cap kihívást jelentett, hogy kijusson az 1 billió dolláros tartományból.

Nemrégiben a Bitcoin visszaszerezte a 27.000 dollárt, és egészen a cikkünk készítésekor meg is tartotta ezt a szintet.

A Santiment azonban elárulta, hogy újabb korrekcióra kerülhet sor, mivel a piaci szereplők újabb profitkivonási folyamatba kezdhettek.

A Bitcoin ragyogó lehetőségei

De a fényesebb oldalon a bálnák felhalmozták a BTC-t és a Tether -t (USDT). Jellemzően a Bitcoin-felhalmozás felfelé ívelő pályának kedvez.

Továbbá, amikor a stablecoinok, mint az USDT felhalmozása növekszik, az azt jelenti, hogy a piaci szereplők nagy vásárlóerővel rendelkeznek, ami hosszú távon előnyös lehet a BTC számára.

A Bitcoin hosszú távú kilátásainak értékelésére használt egyik mérőszám a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya. Az MVRV arány egy kriptoeszköz piaci értékének és realizált értékének aránya.

Miközben segít információt nyújtani a kereskedők vételi és eladási magatartásáról, segíthet a csúcsok és mélypontok azonosításában is.

Az írás időpontjában a hétnapos MVRV-arány 1,96%-ra nőtt. Ennek oka a BTC árának közelmúltbeli emelkedése volt.

Az árfolyam korrekciója azonban nullára csökkentheti a mérőszámot. Ha ez megtörténik, akkor a bálnák és a várakozó stablecoin-tulajdonosok növelhetik a BTC-re nehezedő vásárlási nyomást. Ez következésképpen újabb árfolyam-emelkedéshez vezetne.

Egy másik mutató, amire figyelni kell, a szunnyadó forgalom. A cikkírás idején a Bitcoin 90 napos nyugvó forgalma 3147-re csökkent.

A mérőszám a hosszú ideje nem mozgatott coin-ok aktivitását veszi figyelembe.

Forrás: Santiment

A nyugalmi forgalom csökkenése azt jelenti, hogy a legtöbb hosszú távú tulajdonos tartózkodik az eladástól.

Ha ez így marad, akkor a Bitcoin kiválóan teljesíthet az elkövetkező hónapokban/évben.

A hosszú távú tulajdonosok felkészültek és készen állnak

Érdekes, hogy a Bitcoin 90 napos átlagos érmemenedése (Mean Coin Age, MCA) augusztus óta növekszik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az MCA a blokkláncon lévő összes coin átlagos értéke, az átlagos vételi árral súlyozva.

A növekedés egyik magyarázata, hogy a piaci résztvevők jelentős mértékben hideg tárcákban tárolták a Bitcoint.

Mivel a BTC értékében nem történt említésre méltó mozgás, ezt úgy lehet értelmezni, hogy a tulajdonosok eléggé fel vannak szerelkezve ahhoz, hogy nagy kereskedési tevékenységbe kezdjenek, amikor a bikapiac visszatér.

bitcoin
Forrás: Santiment

Andrew Kuznyecov, az Islamic Coin társalapítója és technológiai igazgatója beszélt a Bitcoin lehetőségeiről.

Kuznetsov szerint a 2024. áprilisi feleződés a Bitcoint egy új All-Time High felé lökheti.

Elmondta:

„A jövő áprilisban várható felezés, valamint a potenciális makrogazdasági változások, mint például a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása és a nagy központi bankok kamatcsökkentési ciklusa, ígéretes 2024-es évnek vetíti előre a terepet”.

Olvastad már? Képes lesz a PEPE egy újabb bikafutamra? A szakértők inkább ezt az érmét figyelik

Kiemelt kép: Be Ba képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Vendégbejegyzés Összeállításunk azokról a kriptókról szól, amelyeket érdemes figyelemmel követni 2023 decemberében. Ezek a kriptoprojektek ugyan még az előértékesítésük szakaszában járnak, de máris aktív közösségük van,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!