Hogyan vonzza az Ethereum az intézményi befektetőket?

-

A Fidelity szerint az Ethereum fejlődése és érettsége mostanra a Bitcoin mellé helyezheti, mint befektetésre alkalmas monetáris terméket.

A Fidelity kutatási igazgatója, Chris Kuiper szerint az Ethereum (ETH) most előnyökkel járhat az intézményi befektetők számára a Bitcoin-nal (BTC) összehasonlítva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bankless podcastnek adott szerdai interjújában Kuiper azzal érvelt, hogy az örökös pénzügyek „túljutnak a Bitcoin-ponton” a kriptók megértését illetően, és nyitnak más digitális eszközök felé.

Az intézmények túllépnek a Bitcoinon

Kuiper szerint az Ethereum vonzerejét a befektetők számára növelő egyik legfontosabb tényező az, hogy protokollként megérett.

„Még jobban elkülönítette magát a Bitcointól” – mondta Kuiper. „A proof of stake-re való áttérés és az összes ilyen jellegű dolog, ami most jön… differenciált felhasználási esetet teremt, és ez segít a diverzifikációs narratívában az intézményi befektetőknél is”.

Az Ethereum nagyjából 12 hónappal ezelőtt fejezte be a „Merge” frissítését, amely a konszenzusmechanizmusát a proof of work-ról a proof of stake-re helyezte át.

A frissítés előnyei sokrétűek voltak: 99%-kal csökkentette az Ethereum áramfogyasztását, drámaian csökkentette az Ether inflációs rátáját, és előkészítette a hálózatot a jövőbeli skálázásra a „sharding” révén.

A Bitcoin ezzel szemben sokkal ritkábban frissül, és nem büszkélkedhet különösebb fejlesztési ütemtervvel vagy központi fejlesztőcsapattal.

A Fidelity 2022 januárjában ezt emelte ki a Bitcoin egyik sztárminőségeként, mivel a protokoll decentralizáltsága hitelessé teszi a mögöttes eszköz szűkösségét, ami a végső „monetáris termékké” teszi.

Az Ethereum mint pénz

A szerdai interjú során a Fidelity azonban megjegyezte, hogy az Ether is lehet egy feltörekvő pénzforma – különösen, ha figyelembe vesszük a deflációs tokenomikát az egyesülés után.

„Az Ethereum különböző frissítései miatt a token (vagy az eszköz) egyre ritkább lett” – mondta Jack Neureuter, a Fidelity Digital Assets kutatási elemzője az interjú során. „Ez az Ethereum körül potenciálisan vonzóbbá tette ezt a fajta értéktároló tulajdonságot”.

Ennek ellenére az elemzők megjegyezték, hogy az Ether elvileg bivalyerős új égetési mechanizmusa még nem tükröződik az árfolyamában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Míg a kínálat valóban csökkent az egyesülés óta, az Ether iránti kereslet egy másik történet.

„Nincs meg a Bitcoin első számú szereplőjének előnye és hálózati hatása” – mondta Kuiper.

„Emellett talán néhányan kételkednek abban is, hogy ez a jövőben is így lesz-e, csak azért, mert a múltban annyiszor változott.”

A Bitcoin és az Ethereum mellett az elemzők szerint egyszerűen nincs nagy intézményi kereslet. „A gyümölcslé nem éri meg nekik a facsarást, ahogy mondani szokták” – tette hozzá Kuiper.

Olvastad már? Képes lesz a PEPE egy újabb bikafutamra? A szakértők inkább ezt az érmét figyelik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!