Több millió dollárt foglalt le a rendőrség a JPEX-csalás ügyében

-

Hong Kong és Makaó hatóságai nemrégiben jelentették be, hogy több személyt is letartóztattak a JPEX tőzsde ügyében, és elmondták, hogy számos más résztvevő ellen is aktív nyomozás folyik.

A híradásokban arról is beszéltek, hogy az egyik letartóztatott éppen iratmegsemmisítőkkel próbálta meg eltűntetni a bizonyítékokat, mikor a rendőrök lecsaptak rá.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A helyi sajtóban pénteken jelent meg a hír, hogy két embert is letartóztatott a rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Makaón különböző kaszinókban megforgatva próbálták tisztára mosni a tőzsdén keresztül megszerzett pénzt.

A letartóztatás során a hatóságok befagyasztották az érintettek számláit a kaszinókban, és körülbelül 1,7 millió dollárnyi pénzt foglaltak le ezekről.

A South China Morning Post arról cikkezett, hogy az esettel kapcsolatban két másik személyt is előállított a rendőrség, akik közül az egyik a letartóztatás pillanatában is éppen azon dolgozott, hogy dokumentumokat tűntessen el iratmegsemmisítők, és fehérítő segítségével.

Így a JPEX-csalással kapcsolatban eddig összesen 18 embert tartóztattak le, és a rendőrség további 1,1 millió dollárnyi aranyat és készpénzt foglalt le ezekben az esetekben.

A csalásra nemrégiben derült fény, miután a Hong kongi pénzügyi felügyelet figyelmeztetést adott ki a JPEX tőzsde ellen, mivel a cég úgy promótálja a termékeit, hogy nem rendelkezik megfelelő engedélyekkel a városban való működéshez.

A bejelentést követően a tőzsde 1000 dollárra emelte a kiutalási jutalékot, hogy elbátortalanítsa a felhasználókat a pénzük kiutalásától.

Az eset kipattanása óta a hatóságok számos gyanúsítottat letartóztattak, a tőzsde alkalmazottait, de még netes influenszereket is, akik közreműködtek a reklámozásban.

A csalás mögötti szervezőket egyelőre viszont nem sikerült kézre keríteni, és a rendőrség az Interpol segítségét kérte az elkapásukhoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A hatóságok beszámolói alapján a JPEX ügye az egyik legnagyobb csalásnak számít Hong Kongban, nagyjából 2300 ismert károsulttal, és 178 millió dollárnyi becsült veszteséggel.

Chris Tang Ping-keung, a város belbiztonsági minisztere elmondta, hogy igazságot fognak szolgáltatni az áldozatoknak, és elkapják a felelősöket.

Olvastad már? Képes lesz a PEPE egy újabb bikafutamra? A szakértők inkább ezt az érmét figyelik

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Joshgmit képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!