Lassan, de növekszik az Egyesült Államok Bitcoin-hashráta részesedése.

Bár a Bitcoin-bányászat nagy része továbbra is Kínában összpontosul, több jel az ország kriptobányászati tevékenységének csökkenésére utal.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Chun Wang, az F2Pool társalapítója arról beszélt, hogy 2020 áprilisában a cég által biztosított hashráta kevesebb mint fele érkezett Kínából.

Ez volt az első alkalom a vállalat nyolc éve alatt, amikor a kínai bányászok kisebbségben voltak a poolban a hashráta tekintetében.

„Elindult a váltás” – mondta.

Wang is megosztotta a Digital Currency Group Barry Silbert által közzétett adatait, amelyekből kiderült, hogy a Foundry amerikai székhelyű Bitcoin-bányászati ​​pool a globális hashráta 7,6%-át teszi ki, amivel április folyamán bekerült a világ 5 legjobb poolja közé.

„A Bitcoin-hashráta Kínából Észak-Amerikába tart” – állította Silbert.

A vezető pool továbbra is az AntPool, amelyet a kínai Bitmain bányász-hardver gyártó üzemeltet. Kapacitásuk a teljes hashráta 18,6%-át teszi ki.

A Cambridge-i Egyetem adatai szerint Kína bányászati ​​dominanciája 2020 áprilisában 65% körül mozgott, azonban 2021 elejére – a BTC Miner Daily bányászati ​​kiadványa szerint – Kína részesedése 55%-ra esett vissza, míg az USA részesedése 11% volt.

Április 30-án a Cointelegraph arról számolt be, hogy Kína bányászati műveleteire szigorúbb szabályozás vonatkozhat a jövőben, ami tovább fokozhatja hashráta kivonulását az országból.

Továbbá Kína a közelmúltban elkezdte vizsgálni a bányászok energiafelhasználását is saját széndioxid-kibocsátási kötelezettségvállalásai fényében.

Februári hírek alapján, a kínai Belső-Mongólia autonóm régió hatóságai az összes helyi bányászati ​​létesítmény bezárását javasolták a régió energiafogyasztásának csökkentése érdekében. A régió a globális hashráta 8%-át teszi ki.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

Május 5-ei cikkében a Bitcoin podcast műsorvezetője, Marty Bent elmondta, hogy az F2Pool adatai megerősítik azt a tendenciát a bányászat világában, hogy a hashráta egyre inkább eloszlik földrajzilag.

Hozzátette, hogy ez segíthet eloszlatni a „Kína uralja a bányászatot” rémhírt, amely szerint az ország központi kormányának érdeke fűződhet a hálózat megtámadásához.

„Nagyszerű, hogy vannak olyan adatok, amelyek kínai poolokból származnak, és azt bizonyítják, hogy a teljes hashráta százalékos aránya csökken Kína határain belül.”

A Bitcoin energiafogyasztását és környezeti hatásait övező félelem szintén csökkenhet emiatt, mivel több bányászati ​​egység vált át megújuló energiára, különösen az Egyesült Államokban, ahol szigorúbb a szabályozás.

A Nasdaq május 4-ei jelentése szerint Texas a Bitcoin-bányászat Mekkájává vált az alacsony energiaköltségek, és a megújuló energiaforrások felhasználása miatt.

Olvastad már? A MasterCard felmérése szerint az Y generáció 40%-a használna kriptót fizetéseihez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!