A vállalat hamarosan BTC-fizetéseket is elfogad majd biztosítási díjként, ezzel szeretnék még inkább elfogadottabbá tenni a digitális eszközöket.

A San Fransicó-i Metromile Inc. digitális biztosító alapvető üzletműveleti eszközzé tenné a bitcoint. További bizonyítéka ez annak, hogy a digitális eszközök mainstream elfogadottsága egyre inkább növekszik.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat csütörtökön bejelentette, hogy hamarosan lehetővé teszik majd a kötvénytulajdonosok számára, hogy a biztosításukat bitcoinban fizethessék, valamint hogy abban is kérhessék biztosítási követeléseiket.

Ezzel a Metromile az első olyan biztosító, amelynél mind a be- mind pedig a kifizetések történhetnek kriptopénzben.

Szintén említésre méltó, hogy a vállalat elmondta, miszerint 10 millió dollárt fog bitcoinba csoportosítani a második negyedévben.

Habár pontos dátumot nem közöltek, a 10 millió dolláros vásárlás nagyjából 175,4 bitcoint jelent a jelenlegi árfolyamon.

A vállalat elmondása szerint bíznak abban, hogy a kriptofizetések elfogadása „támogatni fogja elköteleződésünket a méltányosabb biztosítások tekintetében, valamint pénzügyi ellenálló képességet sugall majd kötvénytulajdonosaink számára, ahogyan a kriptopénzek egyre inkább mainstreamebbé válnak, és egyre jelentősebb részt vájnak ki maguknak a fogyasztói eszközök között.”

Dan Preston, a Metromile vezérigazgatója ezenfelül kifejtette a vállalat gondolatmenetét:

„A decentralizált pénzügyek támogatása, és a bitcoin új fizetési lehetőségként való hozzáadása az újabb észszerű lépés a digitális befektetési platformunk számára […]. Az eredmény méltányosabb befektetés mindenki számára.”

A Metromile egy pay-per-mile típusú autóbiztosító, amely a levezetett mérföldek szerint számítja ki a fizetendő biztosítás mértékét, ellentétben a becslések alapján számoló biztosítókkal.

Elmondásuk szerint ezzel a fajta módszerrel átlagosan 47%-ot spórolhatnak a biztosítottak.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A vállalat március 30-án számolt be a negyedik negyedéves bevételeiről, amelyből kiderült, hogy 2019-hez képest valamivel alulteljesítettek.

A Metromile-részvények, amelyeket a Nasdaqon MILE ticker alatt kereskednek, 2,1%-os eséssel, 8,81 dolláron zártak szerdán. A vállalat jelenlegi értéke 1,11 milliárd dollár piaci kapitalizációja alapján.

Olvastad már? A Dogecoin a bálnák játéka

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!