Bitcoinban is teljesít majd követeléseket a Nasdaqon listázott Metromile biztosító

-

A vállalat hamarosan BTC-fizetéseket is elfogad majd biztosítási díjként, ezzel szeretnék még inkább elfogadottabbá tenni a digitális eszközöket.

A San Fransicó-i Metromile Inc. digitális biztosító alapvető üzletműveleti eszközzé tenné a bitcoint. További bizonyítéka ez annak, hogy a digitális eszközök mainstream elfogadottsága egyre inkább növekszik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat csütörtökön bejelentette, hogy hamarosan lehetővé teszik majd a kötvénytulajdonosok számára, hogy a biztosításukat bitcoinban fizethessék, valamint hogy abban is kérhessék biztosítási követeléseiket.
Ezzel a Metromile az első olyan biztosító, amelynél mind a be- mind pedig a kifizetések történhetnek kriptopénzben.
Szintén említésre méltó, hogy a vállalat elmondta, miszerint 10 millió dollárt fog bitcoinba csoportosítani a második negyedévben.
Habár pontos dátumot nem közöltek, a 10 millió dolláros vásárlás nagyjából 175,4 bitcoint jelent a jelenlegi árfolyamon.
A vállalat elmondása szerint bíznak abban, hogy a kriptofizetések elfogadása „támogatni fogja elköteleződésünket a méltányosabb biztosítások tekintetében, valamint pénzügyi ellenálló képességet sugall majd kötvénytulajdonosaink számára, ahogyan a kriptopénzek egyre inkább mainstreamebbé válnak, és egyre jelentősebb részt vájnak ki maguknak a fogyasztói eszközök között.”
Dan Preston, a Metromile vezérigazgatója ezenfelül kifejtette a vállalat gondolatmenetét:

„A decentralizált pénzügyek támogatása, és a bitcoin új fizetési lehetőségként való hozzáadása az újabb észszerű lépés a digitális befektetési platformunk számára […]. Az eredmény méltányosabb befektetés mindenki számára.”

A Metromile egy pay-per-mile típusú autóbiztosító, amely a levezetett mérföldek szerint számítja ki a fizetendő biztosítás mértékét, ellentétben a becslések alapján számoló biztosítókkal.
Elmondásuk szerint ezzel a fajta módszerrel átlagosan 47%-ot spórolhatnak a biztosítottak.

A vállalat március 30-án számolt be a negyedik negyedéves bevételeiről, amelyből kiderült, hogy 2019-hez képest valamivel alulteljesítettek.
A Metromile-részvények, amelyeket a Nasdaqon MILE ticker alatt kereskednek, 2,1%-os eséssel, 8,81 dolláron zártak szerdán. A vállalat jelenlegi értéke 1,11 milliárd dollár piaci kapitalizációja alapján.

Olvastad már? A Dogecoin a bálnák játéka

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!