A MasterCard felmérése szerint az Y generáció 40%-a használna kriptót fizetéseihez

-

A fiatalok bizakodnak a kriptóban, 77%-uk szeretne többet megtudni róla.

A MasterCard felméréséből kiderült, hogy tízből négy fő tervezi kriptovaluták használatát a fizetésekhez a következő egy éven belül.

A május 4-én közzétett „Digitális fizetések fogyasztói motivációja” című felmérésben több mint 15.500 embert kérdeztek meg 18 országban.
Kiderült, hogy az Y generáció tagjai különösen érdekeltek a kriptovalutákban, több mint kétharmaduk egyetért abban, hogy jelenleg nyitottabbak a kriptovaluták használatára, mint egy évvel ezelőtt.
Továbbá 77%-uk érdekelt abban, hogy informálódjon a kriptóról, illetve 75%-uk egyetért azzal, hogy használna digitális eszközöket, ha jobban értené azokat.
Az Egyesült Államok Népszámlálási Irodája a 1982 és 2000 között születetteket sorolja az Y generáció tagjai közé, tehát azokat, akik 2021-ben 21 és 39 év közöttiek.
A kriptovalutákhoz való hozzáférés bővítése már megkezdődött – február közepén a MasterCard bejelentette, hogy támogatja majdnem egymilliárd felhasználó digitális eszközzel történő fizetéseit több mint 30 millió kereskedőnél.
Az általános kriptofelhasználás 40%-os támogatási aránya minden korosztályra kiterjedt, a válaszadók Észak-Amerikából, Latin-Amerikából, a Közel-Keletről, Afrikából és az ázsiai csendes-óceáni országokból érkeztek.
A MasterCard kijelentette, hogy bár a fogyasztók érdeklődése továbbra is magas az ún. „floating” kriptovaluták iránt, mint a bitcoin, viszont rengeteg munkára van szükség a fogyasztók választási lehetőségeinek, védelmének és a jogszabályoknak való megfelelés biztosítása érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A járvány megváltoztatta az emberek gondolkodásmódját a digitális fizetésekkel kapcsolatban – írja a felmérés, hozzátéve, hogy az eredmények azt mutatják, hogy az emberek 93%-a egy éven belül fontolóra venné legalább egy feltörekvő fizetési mód használatát az alábbiak közül: kriptovaluták, biometrikus adatok, érintés nélküli vagy a QR-kódos fizetés.
Craig Vosburg, a MasterCard termékvezetője kijelentette, hogy a vállalatnak minden fizetési módot engedélyeznie kell, beleértve a kriptovalutákat is:

„A jövőben elérhetővé kell tennünk minden lehetőséget, mind a bolti, mind az internetes fizetéseknél, hogy ezáltal formáljuk a kereskedelem szövetét és működőképessé tegyük a digitális gazdaságot mindenki számára.”

Május 3-án a Cointelegraph arról számolt be, hogy a fizetési óriás gyorsító programot indított fintechstartupok számára, többek között blokkláncalapú fizetési cégek bevonásával.

Olvastad már? Ismét visszapattant a 60 ezerről a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!