A Coinbase intézkedéseket hozott arra nézve, hogy egyetlen irodájából se válhasson nem hivatalos központ.

A Nasdaqon jegyzett kriptovaluta-tőzsde teljesen távolról irányítottá alakul át, így bezárja központját San Franciscóban.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Coinbase szerdán jelentette be, hogy 2022-ben bezárja korábbi székhelyét San Franciscóban, méghozzá azon elkötelezettségének részeként, hogy „távolról irányítottá váljon”.

„Elköteleztük magunkat amellett, hogy ne legyen központunk, és úgy gondoljuk fontos megmutatni a saját decentralizált munkaerőnknek, hogy egyetlen helyszín sem [fontosabb] a másiknál” – jegyezte meg Coinbase.

A vállalat szerint a közelgő bezárásnak fontos szerepe van annak biztosításában, hogy egyetlen irodából se válhasson nem hivatalos központ.

„Ehelyett kisebb irodák hálózatát kínáljuk az alkalmazottaink számára, ha úgy döntenek, dolgozzanak azokban” – jelentette ki a cég.

A Coinbase vezérigazgatója és társalapítója, Brian Armstrong 2021 februárjában jelentette be hivatalosan a távoli eléréssel és a decentralizáltsággal kapcsolatos szándékát.

Ekkor a Coinbase alkalmazottainak 52%-át már olyanok tették ki, akik egy távoli eléréssel operáló „poszt-irodai” világhoz csatlakoztak – jelentette be a cég.

A Coinbase hangsúlyozta, hogy alkalmazottai kb. 95%-ának továbbra is lehetősége lesz otthonról dolgozni.

„Sok alkalmazottunk van a világ minden tájáról, közülük többen, akik eredetileg San Franciscóban dolgoztak. 2020 januárja óta közel 250 alkalmazott költözött át világszerte, és több mint 150-en távoztak San Franciscoból, ami a globális munkaerőnk 21%-át és a San Franciscó-i munkaerő 29%-át jelenti” – írta a Coinbase.

A Coinbase döntése központjának megszüntetéséről a versenytárs Binance székhely nélküli álláspontját idézi.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao még 2019-ben elmondta, hogy az iroda és a vállalati központ „régi koncepciók, mint az SMS és az MMS”.

Olvastad már? 1200%-os túljelentkezés volt egy svéd kriptobróker cég IPO-jára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!