A jelenlegi „altszezon” komoly megtérüléseket hozott, ha azonban BTC-ben nézzük az árakat, inkább visszafogott növekedést láthatunk.

A Cardano natív tokenje, az ada szintén csatlakozott azon coinokhoz, amelyek a héten döntöttek új rekordárfolyamot.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano vitte most a prímet

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint az ADA/USD május 7-én először ért el 1,70 dolláros árfolyamot.

A mozgás során – amelyet a legtöbb nagy kapitalizációjú altcoin másolt – az ada igencsak jó benyomást keltett: csaknem 1,30 dollárt ért, amikor az eladási falak eltűntek, és szabad utat kapott az árfolyam.

Az elemzők most rövid távú célként még az 5 dollárt is emlegetik, ahogyan a BTC viselkedésével továbbra is üzemanyagként szolgált az élénk altpiac számára.

„Amiért most nem szeretem az adát: egy csomó volumen volt, most pedig már nincs” mondta Scott Melker népszerű kereskedő egyfajta óvatos megjegyzésként korábban ezen a héten.

Hozzátette, hogy az ADA/USD csárt ennek ellenére továbbra is „jól néz ki”, azonban a pár most inkább a befektetők, mintsem a rövid távú kereskedők számára ideális.

A BTC-vel szemben viszont az ada még mindig nem döntött rekordot – hasonlóan sok egyéb altcoinhoz. Az árfolyam 0,000071 BTC-t ért el 2018 januárjában, jelenleg pedig 0,00003 BTC-t ér 1 ada.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

Mi ez a bikafutam?

Ahogy arról korábban több hírportál is beszámolt, az árműveleteket továbbra is az olyan tokenek mozgása irányítja, amelyek az utóbbi időben technikai vagy elfogadottsági szempontból fejlődéseket értek el.

Először a dogecoin, aztán az ethereum classic bizonyult kiemelkedőnek, ez utóbbi május 7-én érte el árfolyamcsúcsát, miután a DOGE/USD legutóbbi futama lecsendesült.

A népszerű kriptopénzek a mainstream platformokra is eljutottak, ezzel pedig tovább növelték a tudatosságot a Bitoin és az altcoinok közötti fundamentális különbségeket illetően.

„A Dogecoin nem más, mint a GameStop, ahol a GameStop egy valódi társaság, lakossági kereskedők egy kis csoportjának köszönhetően azonban egy kissé mémmé változott”mondta Ryan Selkis, a Messari társalapítója a CNBC-nek csütörtökön.

A Bitcoin dominanciája a teljes kriptopiacon eközben továbbra is csökken, egyéves mélypontokot üt meg, jelenleg pedig 45% alatt tartózkodik a Coingecko független kriptoadataggregátor adatai szerint.

Olvastad már? San Franciscó-i központja bezárása mellett döntött a Coinbase

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!