A Bitcoin Genesis Dayt ünnepli a kriptoközösség

-

A szóban forgó tárca címén most körülbelül 68,56 BTC van, ami a cikk írásakor körülbelül 1,1 millió dollárt ér.

Mivel a Bitcoin-hálózat a 14. születésnapját ünnepli, a bitcoinosok a világ minden tájáról különböző módokon emlékeznek meg az eseményről.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Néhányan úgy döntöttek, hogy BTC-t küldenek a genezis blokk bányászatáért járó jutalmakat tartalmazó címre.

2009. január 3-án Satoshi Nakamoto, a Bitcoin álnevű alkotója bányászta ki a genezis blokkot, amely az első 50 BTC kibányászását eredményezte.

Ez az eset egy egész iparág kialakulásának nyitotta meg az utat, amelyben emberek milliói dolgoznak a pénz jövőjéről alkotott hasonló elképzelésen.

14 évvel később sokan mutatják ki tiszteletüket azzal, hogy különböző üdvözleteket küldenek a kriptopénznek, amely mindent elindított.

Egyesek azzal emelik kalapjukat a Bitcoin megalkotója előtt, hogy kis mennyiségű BTC-t küldenek a tárcacímére.

Létrehozása óta sokan küldtek véletlenszerűen bitcoint a számlára, így a teljes egyenleg mára 68,56 BTC-re nőtt, ami a cikk írásakor 1,1 millió dollárt ér.

A bitcoinosok különböző üzeneteket osztottak meg, többek között egy videót, amely a genezisblokkra bélegzett főcímet tartalmazó újságot mutatja.

December 28-án – egy héttel a Bitcoin Genesis Day előtt – a MicroStrategy üzletiintelligenciacég szintén további bitcoint vásárolt.

A lépés megosztotta a kriptoközösséget, egyesek aggodalmakra mutattak rá azzal kapcsolatban, hogy egyetlen szervezet ilyen nagy mennyiségű BTC-t birtokol.

Más hírek szerint Selva Ozelli adójogász és a CPA nemrég kiemelte a MicroStrategy azon szándékát, hogy a BTC veszteséges eladásával csökkenti a tőkenyereséget az adóévben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ozelli a Cointelegraph-nak elmondta, hogy jelenleg nincs olyan kriptóspecifikus mosóeladási szabály, amely tiltja a veszteséggel történő eladást és a 30 napon belüli visszavásárlást.

Olvastad már? Sokkal nagyobbra nőhet az infláció

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!