A Bitcoin Genesis Dayt ünnepli a kriptoközösség

-

A szóban forgó tárca címén most körülbelül 68,56 BTC van, ami a cikk írásakor körülbelül 1,1 millió dollárt ér.

Mivel a Bitcoin-hálózat a 14. születésnapját ünnepli, a bitcoinosok a világ minden tájáról különböző módokon emlékeznek meg az eseményről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Néhányan úgy döntöttek, hogy BTC-t küldenek a genezis blokk bányászatáért járó jutalmakat tartalmazó címre.

2009. január 3-án Satoshi Nakamoto, a Bitcoin álnevű alkotója bányászta ki a genezis blokkot, amely az első 50 BTC kibányászását eredményezte.

Ez az eset egy egész iparág kialakulásának nyitotta meg az utat, amelyben emberek milliói dolgoznak a pénz jövőjéről alkotott hasonló elképzelésen.

14 évvel később sokan mutatják ki tiszteletüket azzal, hogy különböző üdvözleteket küldenek a kriptopénznek, amely mindent elindított.

Egyesek azzal emelik kalapjukat a Bitcoin megalkotója előtt, hogy kis mennyiségű BTC-t küldenek a tárcacímére.

Létrehozása óta sokan küldtek véletlenszerűen bitcoint a számlára, így a teljes egyenleg mára 68,56 BTC-re nőtt, ami a cikk írásakor 1,1 millió dollárt ér.

A bitcoinosok különböző üzeneteket osztottak meg, többek között egy videót, amely a genezisblokkra bélegzett főcímet tartalmazó újságot mutatja.

December 28-án – egy héttel a Bitcoin Genesis Day előtt – a MicroStrategy üzletiintelligenciacég szintén további bitcoint vásárolt.

A lépés megosztotta a kriptoközösséget, egyesek aggodalmakra mutattak rá azzal kapcsolatban, hogy egyetlen szervezet ilyen nagy mennyiségű BTC-t birtokol.

Más hírek szerint Selva Ozelli adójogász és a CPA nemrég kiemelte a MicroStrategy azon szándékát, hogy a BTC veszteséges eladásával csökkenti a tőkenyereséget az adóévben.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ozelli a Cointelegraph-nak elmondta, hogy jelenleg nincs olyan kriptóspecifikus mosóeladási szabály, amely tiltja a veszteséggel történő eladást és a 30 napon belüli visszavásárlást.

Olvastad már? Sokkal nagyobbra nőhet az infláció

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!