Zölden kezdte az évet a bitcoin és az ethereum

-

A két legnagyobb kriptovaluta a bitcoin és az ethereum az elmúlt 24 órában kissé emelkedett, de a 2022-es év szerencsétlen befejezése után a heti adatok továbbra is veszteséget mutatnak.

A bitcoin szerény nyereséggel indította a 2023-as évet – de az elmúlt héten alig mozdult meg, és az elmúlt napon mindössze 1%-kal emelkedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CoinGecko szerint a legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz 16.629 dollár körül mozog.

Ez egy apró, 1%-os emelkedés 24 óra alatt; az elmúlt héten 0,7%-kal csökkent.

Tavaly ilyenkor viszont a BTC 47.387 dollárért cserélt gazdát – 64%-kal magasabb áron, mint most.

A 2021 novemberében elért 69.044 dolláros történelmi csúcsához képest még tovább, több mint 75%-kal csökkent.

Az Ethereum szintén emelkedett az elmúlt 24 órában Az ETH szintén 75%-kal maradt el a 2021. novemberi, 4.878 dolláros történelmi csúcsától.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Bitcoin a 2022-es évet a mínuszban zárja

Mindkét kriptovaluta komoly küzdelmeket vívott az utóbbi időben.

A BTC december közepén rövid időre 18.000 dollár fölé mászott, de azóta nem sikerült elérnie a 17.000 dollárt.

És a kriptopénz minden egyes negyedéves gyertyája piros volt 2022-ben – ami azt jelenti, hogy minden negyedik hónapban az eszköz csökkenést mutatott: ez igazán medvés indikátor a vezető kriptopénz számára, és olyasmi, amire még soha nem volt példa.

A kriptopénzek piaca 2022-ben nagyrészt követte az amerikai részvénypiacot.

Amikor a Federal Reserve kamatemelést hajtott végre az infláció megfékezése érdekében, a befektetők általában eladták az amerikai részvényeket, valamint a bitcoint és más digitális eszközöket.

Ennek oka, hogy ezek „kockázati eszközök”-nek számítanak – technológiai részvények vagy a bitcoin árfolyama ugyanis ingadozóbb, mint a kevésbé kockázatos eszközöké, mint az amerikai állampapíroké vagy a dolláré.

A részvények pedig 2022-ben szörnyű évet zártak. Valójában az S&P500 2008 óta a legnagyobb visszaesést szenvedte el.

A kriptovalutákaz szintén megviselte a Terra nevű blokkláncprojekt májusi összeomlása, majd később a népszerű FTX-tőzsde csődje sem a piac számára kedvezett.


Olvastad már? Sokkal nagyobbra nőhet az infláció

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!