Sokkal nagyobbra nőhet az infláció

-

Az ismert közgazdász, Peter Schiff szerint az USA dollár az egyik legnehezebb időszaka előtt áll, és az infláció a jelenleginél is sokkal rosszabb lehet.

Az arany egyik leghangosabb támogatójaként is ismert Schiff a napokban osztotta meg az előrejelzéseit a 2023-as évre vonatkozóan az USA gazdasága, a dollár, és a részvénypiac tekintetében, a Twitteren.

„Az USD index kétségtelenül erős évet tudhat maga mögött, de hat hónapos aljat ért el év végére. 10%-kal esett a novemberi csúcsa alá. Ez a gyenge teljesítmény valószínűleg idén is folytatódni fog, és a dollár nehéz év elé néz. Ha ez tényleg így lesz, akkor pedig az infláció a mostaninál sokkal rosszabb is lehet.”

Schiff egy CNBC-interjúra is hivatkozott, amelyben Jeremy Siegel, a Wharton University professzora úgy fogalmazott, hogy a gazdaság kezd helyrejönni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

„Siegel téved, ha az ingatlanárak eséséből az infláció elmúlására következtet. Az inflációnak akkor lesz vége, ha az eszközárak kezdenek csökkenni. De ezek az árak a fogyasztói árakkal együtt tovább nőnek, és növekszik a bérleti díj, a lakáshitel, a biztosítások, adók, és közművek díja is. A 2022-es részvénypiac legrosszabbul teljesítő szektorai valószínűleg 2023-ban is a legrosszabbak között lesznek.”

Schiff hírhedt arról, hogy folyamatosan hangoztatja a negatív véleményét az USA gazdaságáról, és a dollár közelgő végéről.

Októberben azt nyilatkozta, hogy az USA államadóssága már túl nagy ahhoz, hogy vissza lehessen fizetni.

„Csődbe fogunk menni. Sokkal nagyobb az adósságállomány, mint amekkora 2008-ban volt. Szóval mikor elkezdődnek a csődök, a válság is sokkal nagyobb lesz majd.”

Schiff szerint ráadásul a Fed közelmúltbeli lépései sem segítenek, hanem inkább tovább gyengíthetik a piacot, annak összeomlását okozva, hatalmas pénzügyi válságot és elhúzódó recessziót előidézve.


Olvastad már? Újévi újítás a VeChain (VET) háza táján

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!