Sokkal nagyobbra nőhet az infláció

-

Az ismert közgazdász, Peter Schiff szerint az USA dollár az egyik legnehezebb időszaka előtt áll, és az infláció a jelenleginél is sokkal rosszabb lehet.

Az arany egyik leghangosabb támogatójaként is ismert Schiff a napokban osztotta meg az előrejelzéseit a 2023-as évre vonatkozóan az USA gazdasága, a dollár, és a részvénypiac tekintetében, a Twitteren.

„Az USD index kétségtelenül erős évet tudhat maga mögött, de hat hónapos aljat ért el év végére. 10%-kal esett a novemberi csúcsa alá. Ez a gyenge teljesítmény valószínűleg idén is folytatódni fog, és a dollár nehéz év elé néz. Ha ez tényleg így lesz, akkor pedig az infláció a mostaninál sokkal rosszabb is lehet.”

Schiff egy CNBC-interjúra is hivatkozott, amelyben Jeremy Siegel, a Wharton University professzora úgy fogalmazott, hogy a gazdaság kezd helyrejönni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

„Siegel téved, ha az ingatlanárak eséséből az infláció elmúlására következtet. Az inflációnak akkor lesz vége, ha az eszközárak kezdenek csökkenni. De ezek az árak a fogyasztói árakkal együtt tovább nőnek, és növekszik a bérleti díj, a lakáshitel, a biztosítások, adók, és közművek díja is. A 2022-es részvénypiac legrosszabbul teljesítő szektorai valószínűleg 2023-ban is a legrosszabbak között lesznek.”

Schiff hírhedt arról, hogy folyamatosan hangoztatja a negatív véleményét az USA gazdaságáról, és a dollár közelgő végéről.

Októberben azt nyilatkozta, hogy az USA államadóssága már túl nagy ahhoz, hogy vissza lehessen fizetni.

„Csődbe fogunk menni. Sokkal nagyobb az adósságállomány, mint amekkora 2008-ban volt. Szóval mikor elkezdődnek a csődök, a válság is sokkal nagyobb lesz majd.”

Schiff szerint ráadásul a Fed közelmúltbeli lépései sem segítenek, hanem inkább tovább gyengíthetik a piacot, annak összeomlását okozva, hatalmas pénzügyi válságot és elhúzódó recessziót előidézve.


Olvastad már? Újévi újítás a VeChain (VET) háza táján

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!