Új pénzügyi alapot indít a Dogecoin Foundation

-

Az alapítvány 5 millió DOGE, azaz nagyjából 360 ezer dollárnyi összeget különít el, amelyből a fejlesztőket tudják majd támogatni.

Ezzel elő tudják segíteni a Dogecoin ökoszisztéma fejlődését, növekedését.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Dogecoin Foundation december 31-i bejelentéséből kiderül, hogy a pénz egy multialáírásos tárcában lesz majd tartva, amelyet az alapítvány tagjai kezelnek.

Az öt kulcsból háromra lesz szükség a tranzakciókhoz, és a Dogecoin Core fejlesztői közül Marshall Hayner, Michi Lumin, Patrick Lodder és Ross Nicoll, valamint a chromatic nicknéven ismert programozó lesznek a kulcsok kezelői.

A beszámoló szerint nekik semmiféle más jogosultságuk nem lesz a pénzzel kapcsolatban, csupán annak a kiosztása.

„A tárcában lévő DOGE a Dogecoin Core fejlesztőinek van szánva, a munkájukért cserébe, legyen az kicsi vagy nagy hozzájárulás.”

A Dogecoin Core minden egyes új frissítéséért 500 ezer Dogecoint osztanak szét a résztvevő fejlesztők között, akik közreműködnek az új verzió létrehozásában.

Hogy a transzparencia biztosítva legyen, az alapítvány nyilvánosságra hozta a tárcacímet, amelyben a tokeneket tárolják.

Emellett egy blogposztban részletesen beszámolnak majd minden alkalommal, mikor a pénzhez hozzányúlnak, és ezt a közösségi médiában is megosztják majd.


A Dogecoin fejlesztői azt a pletykát is cáfolták, amely a közelmúltban indult el, és amely szerint a hálózat nemsokára áttér a proof of stake használatára.

Letisztázták, hogy erről szó sincsen, egyelőre csak egy tervezet létezik, amelyben felvetették ennek a lehetőségét, és felhívták rá a figyelmet, hogy az úgynevezett influenszerek, akik ilyesmiről beszélnek, valójában semmiféle belsős információval nem rendelkeznek.

Szeptember 16-án a Dogecoin lett a második legnagyobb proof of work konszenzust használó kriptopénz.

Az Ethereum ekkor váltott hálózatot, és a proof of work konszenzusról áttért a proof of stake szavazásra, ahol a legnagyobb birtokosoknak van a legnagyobb szava.

Emiatt viszont sok laikus elkezdte elhinni azt a téves nézetet, hogy a Bitcoinnak is át kellene állni egy másik konszenzusra.

A Labrys ügyvezetője, Lachlan Feeney úgy fogalmazott, hogy egyértelműen nyomás nehezedik a Bitcoinra, hogy igazolja a valódi, hamisíthatatlan fizikai munkán alapuló működését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Olvastad már? Változások a bitcoin ATM-ek rangsorában

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Hogyan alakul az Ethereum jövője?

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin számos fejlesztést javasolt a hálózat javítása érdekében, és a javasolt változtatások célja olyan problémák kezelése, mint a blokkjutalom kérdése, a...

A 5thScape előértékesítése hamarosan megérinti a 6 millió dollárt

A szakértők szerint ez a kriptó hozhatja el számodra a következő 100-szoros megtérülést. A 5thScape a virtuális szórakoztatás világának egyik legjobb újdonsága. Ez a szokatlan kezdeményezés...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!