Meddig terjedhet még az FTX hatása?

-

A Ramsey Solutions vezetője, Dave Ramsey nemrégiben az FTX csődjéről, és annak várható újabb hatásairól beszélt a közelmúltban.

Az önmagát hatalmas pénzügyi gurunak tartó Ramsey több könyvet is írt már, amelyeket összesen 11 millió példányban adtak el.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett ráadásul régóta kriptoszkeptikusnak számít, aki kételkedik a bitcoin használhatóságában, és aki szerint a kriptopénzek mindössze pár százalékban szabadna, hogy a portfóliókban szerepeljenek, bár azt elismeri, hogy vélhetően az iparág itt fog maradni velünk.

A saját műsorában nemrégiben ismét a kriptopiacot szidta az önjelölt pénzügyi szakértő, bár a jelek szerint nem tudja megkülönböztetni a bitcoint a többitől.

„Én előre megmondtam. Annyiszor osztották az észt a kriptósok. Nem tudnak rendesen odafigyelni. Ha valaki nem áll be közéjük, ugyanazt mondani, akkor az agyuk egyszerűen kikapcsol. Akárhányszor azt a tanácsot adtam, hogy az emberek ne kriptózzanak, azt kaptam vissza, hogy idióta vagyok, boomer vagyok, és nem értek hozzá.”

Ahogyan a sajtóban is hivatkoznak az esetre, Ramsey szerint is az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried leginkább az olyan nagy kaliberű csalóhoz hasonlítható, mint Bernie Madoff, vagy éppen az Enron ügye.

A tőzsde a múlt héten jelentett csődöt, amely esemény hatása a teljes kriptopiacra kiterjedt.

A Bahama-szigetek hatóságai már lépéseket tettek, és lefoglalták a tőzsde számos pénzeszközét, zárolták a kriptóikat, ezzel kapcsolatban pedig Ramsey úgy véli, SBF hamarosan büntetőjogi ügyben találhatja magát.

„Eléggé fel kell idegesíteni a bahamaiakat, hogy utánad menjenek, mert amúgy egy lusta banda. Ezért ha utánad mennek, akkor ott tényleg nagyon nagy problémák kell okozni. Például egy ilyen leplezetlen, masszív lopással.”

Ramsey szerint a múltban sokszor kapott kioktatást a különböző kriptorajongóktól, hogy nem képes ezeket az újdonságokat megérteni és elfogadni, mivel boomer, és ezért inkább lebeszéli róla az embereket.

Szerinte viszont most már tisztábban látszik a helyzet.

„Hol van most az ő pénzük? Mr. Fried zsebében, ott van. Erről szólnak a hírek, napok óta. Vélhetően ez a legnagyobb csalás az emberiség történelmében. Nem szeretem a túlzott szabályozást, de azért valamennyi kell, és azt hiszem, most nagyon sok ember van, aki nagyon-nagyon szeretné, ha az FTX szabályozott lenne inkább, nem igaz? Utálom, amikor az emberek pénzt vesztenek, de én előre megmondtam. Nem szabad az ilyenbe beszállni, mert könnyen beszív magába a rendszer, és csak hullanak a népek.”

Az FTX csődje után számos jogalkotó úgy véli, még több szabályzással meg lehetne akadályozni az ilyen eseteket, mert a dolgok tiltása remekül működik a világban.

Számos elemző arra is rávilágít, hogy a tőzsde által okozott hullámok az iparágban továbbterjedhetnek, ennek ellenére sokan mégis optimisták.

El Salvador elnöke bejelentette, hogy az ország mostantól napi 1 bitcoint vásárol, a milliárdos Mark Cuban szerint egy tőzsde bedőlése nem kényszeríti térdre az egész iparágat, Elon Musk szerint pedig szintén itt marad velünk a bitcoin.

A Kraken tőzsde alapítója, Jesse Powell igyekszik realistábban hozzáállni, ő komolyabban veszi a károkat.

„A veszteségek hatalmasak. Évekig tarthat, mire ebből kilábal a piac.”


Olvastad már? Újra támad a SHIBA INU

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Bybit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!