A MicroStrategy további bitcoinokat vásárol

-

A MicroStrategy a legutóbbi vásárlásait követően most körülbelül 132 500 bitcoinnal rendelkezik.

Idén a világ legnagyobb kriptopénze „intézményi szintű digitális eszközzé” vált – mondta Michael Saylor, a MicroStrategy alapítója.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A MicroStrategy további bitcoinokat vásárol

A Nasdaqon jegyzett MicroStrategy Inc. szerdán bejelentette, hogy további bitcoint vásárolt a vállalati értéktárába.

Michael Saylor, a vállalat alapítója és ügyvezető elnöke szerdán tweetelt:

A Microstrategy 2,500 BTC-vel növelte bitcoin állományát. December 27-én a MicroStrategy 132.500 bitcoinnal rendelkezik, melyeket 4,03 milliárd dollárért vásárolt 30.397 dollár/bitcoin átlagáron.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott bejelentésében a MicroStrategy pontosította, hogy a 2500 coint november 1. és december 24. között szerezte meg 100%-os tulajdonú leányvállalata, a MacroStrategy.

A leányvállalat november 1. és december 21. között mintegy 2395 BTC-t vásárolt, érménkénti 17 871 dolláros átlagáron.

Ezt követően december 22-én körülbelül 704 BTC-t adott el érménként 16 776 dollárért.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A MacroStrategy ezt követően december 24-én további 810 BTC-t vásárolt 16 845 dolláros érménkénti áron. A cikk írásakor a bitcoin 16 656 dolláron kereskednek vele.

A decemberi bitcoineladás volt az első alkalom, hogy a MicroStrategy eladta a bitcoinját, mióta 2020-ban elkezdte felhalmozni a kriptót a vállalati kincstár számára.

A vállalat adóügyi okokra hivatkozott a BTC eladásakor.

„A Microstrategy azt tervezi, hogy az ebből a tranzakcióból származó tőkeveszteséget visszavezeti a korábbi tőkenyereséggel szemben, amennyiben a jelenleg hatályos szövetségi jövedelemadó-törvények szerint ilyen visszavezetés lehetséges, ami adókedvezményt eredményezhet” – írja a SEC-bejelentés.

Saylor egy múlt heti interjúban elmondta:

A legpozitívabb dolog az év során a bitcoin intézményi szintű digitális eszközzé válása és annak tisztázása, hogy … van egy kriptoeszköz, ami egy digitális árucikk … A Bitcoin ez az árucikk.

A vezető megjegyezte, hogy mind a SEC elnöke, mind az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) elnöke megerősítette, hogy a bitcoin árucikk.

Saylor korábban kifejtette, hogy a MicroStrategy „hosszú távon” fektet be a BTC-be.

Hozzátette:

„A stratégiánk az, hogy bitcoint vásárolunk és tartjuk a bitcoint, így nincs árcél. Arra számítok, hogy a bitcoin milliós nagyságrendű lesz. Szóval nagyon türelmesek leszünk. Úgy gondoljuk, hogy ez a pénz jövője.”


Olvastad már? Az argentin szenátus a kriptohirdetések szabályozását tervezi

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!