A MicroStrategy további bitcoinokat vásárol

-

A MicroStrategy a legutóbbi vásárlásait követően most körülbelül 132 500 bitcoinnal rendelkezik.

Idén a világ legnagyobb kriptopénze „intézményi szintű digitális eszközzé” vált – mondta Michael Saylor, a MicroStrategy alapítója.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A MicroStrategy további bitcoinokat vásárol

A Nasdaqon jegyzett MicroStrategy Inc. szerdán bejelentette, hogy további bitcoint vásárolt a vállalati értéktárába.

Michael Saylor, a vállalat alapítója és ügyvezető elnöke szerdán tweetelt:

A Microstrategy 2,500 BTC-vel növelte bitcoin állományát. December 27-én a MicroStrategy 132.500 bitcoinnal rendelkezik, melyeket 4,03 milliárd dollárért vásárolt 30.397 dollár/bitcoin átlagáron.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott bejelentésében a MicroStrategy pontosította, hogy a 2500 coint november 1. és december 24. között szerezte meg 100%-os tulajdonú leányvállalata, a MacroStrategy.

A leányvállalat november 1. és december 21. között mintegy 2395 BTC-t vásárolt, érménkénti 17 871 dolláros átlagáron.

Ezt követően december 22-én körülbelül 704 BTC-t adott el érménként 16 776 dollárért.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A MacroStrategy ezt követően december 24-én további 810 BTC-t vásárolt 16 845 dolláros érménkénti áron. A cikk írásakor a bitcoin 16 656 dolláron kereskednek vele.

A decemberi bitcoineladás volt az első alkalom, hogy a MicroStrategy eladta a bitcoinját, mióta 2020-ban elkezdte felhalmozni a kriptót a vállalati kincstár számára.

A vállalat adóügyi okokra hivatkozott a BTC eladásakor.

„A Microstrategy azt tervezi, hogy az ebből a tranzakcióból származó tőkeveszteséget visszavezeti a korábbi tőkenyereséggel szemben, amennyiben a jelenleg hatályos szövetségi jövedelemadó-törvények szerint ilyen visszavezetés lehetséges, ami adókedvezményt eredményezhet” – írja a SEC-bejelentés.

Saylor egy múlt heti interjúban elmondta:

A legpozitívabb dolog az év során a bitcoin intézményi szintű digitális eszközzé válása és annak tisztázása, hogy … van egy kriptoeszköz, ami egy digitális árucikk … A Bitcoin ez az árucikk.

A vezető megjegyezte, hogy mind a SEC elnöke, mind az árutőzsdei határidős kereskedési bizottság (CFTC) elnöke megerősítette, hogy a bitcoin árucikk.

Saylor korábban kifejtette, hogy a MicroStrategy „hosszú távon” fektet be a BTC-be.

Hozzátette:

„A stratégiánk az, hogy bitcoint vásárolunk és tartjuk a bitcoint, így nincs árcél. Arra számítok, hogy a bitcoin milliós nagyságrendű lesz. Szóval nagyon türelmesek leszünk. Úgy gondoljuk, hogy ez a pénz jövője.”


Olvastad már? Az argentin szenátus a kriptohirdetések szabályozását tervezi

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!