Az argentin szenátus a kriptohirdetések szabályozását tervezi

-

Az argentin szenátus egy olyan előzetes tervezetet vitat meg, amely szabályozná, hogy magánszemélyek és szervezetek hogyan népszerűsítik a kriptót.

A jelenleg még megbeszélés alatt álló projekt célja az lenne, hogy a fogyasztókat felvilágosítsa a kriptóba való befektetés veszélyeiről, valamint megvédje őket a kriptoponzi-rendszerekbe való befektetésektől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az argentin szenátus belemegy a kriptohirdetések szabályozásába

Egyre több ország tesz lépéseket a kriptopénz átverések hirdetési csatornákon keresztüli elterjedésének megakadályozására.

Argentína, az egyik olyan latin-amerikai ország, ahol a kriptopénzek elterjedése egyre nő, elkezdte fontolgatni a kriptohirdetésekkel kapcsolatos törvények megalkotását.

Az Eduardo Andrada szenátor és mások által szorgalmazott vita a kriptopénz potenciális felhasználóinak a kriptovaluta sajátosságairól való felvilágosítására helyezné a hangsúlyt.

Ugyanígy a potenciális projekt másik célja az lenne, hogy megvédje a befektetőket attól, hogy hamis és Ponzi-alapú kriptósémákba keveredjenek.

A találkozón, amelyen Sebastian Negri és Martín Breinlinger, az argentin értékpapír-bizottság tagjai is jelen voltak, számos olyan kriptopénz-rendszer került bemutatásra, amelyek különböző médiumokon keresztül promóciót és reklámot kaptak.

A bemutatott ötletek egyike azt javasolta, hogy minden kriptoval kapcsolatos reklámnak tartalmaznia kell olyan szlogeneket, amelyek elmagyarázzák az ilyen befektetésekkel járó kockázatokat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Megosztott vélemények

A szenátorok és más asszisztensek eltérő véleményeket fogalmaztak meg a javasolt tervezettel kapcsolatban.

Negri kifejtette, hogy egy ilyen törvény elfogadása milyen előnyökkel járna a potenciális befektetők számára.

Kijelentette:

A Bitcoin 10 000 dollárról 69 000 dollárra való emelkedésével azt csinálták, hogy megígérték az embereknek, hogy az előző évben bekövetkezett nyereségesség meg fog ismétlődni azok számára, akik most belépnek. Ez pedig hamis reklám. Nem lehet garantált nyereséget ígérni. Ez egy alapszabály, de ez történt.

Negri továbbá kijelentette, hogy a hagyományos pénzintézetek, például a bankok nem voltak képesek erre, a kripto viszont igen, mert az országban az ökoszisztéma alacsony szabályozása miatt.

Angela Negri szenátor azonban nemtetszését fejezte ki a kriptohirdetések szabályozásának ötletével kapcsolatban, mondván, hogy ez azt eredményezheti, hogy a szenátus más, kriptoval kapcsolatos ügyekbe keveredhet.

Nem tetszik ez a projekt. Nem szeretem a szabályozást, és nem igazán értem, hogyan lehetne szabályozni valamit, ami nincs szabályozva. Nekem úgy hangzik, hogy ez az első lépés a szabályozás felé.

Más országok már hoztak létre szabályozásokat ebben a témában.

Januárban Spanyolország létrehozta saját szabályait a kripto publicitás szabályozására, elsősorban az influencereket célozva meg.

Ugyanígy az Egyesült Királyság júliusban bejelentette, hogy fokozni fogja az éberségét a félrevezető kriptokampányokkal szemben.


Olvastad már? Börtönbe a dél-koreai kriptotőzsde csaló vezetői

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!