Börtönbe a dél-koreai kriptotőzsde csaló vezetői

-

A legutóbbi bírósági ítélettel immár hétre emelkedett a rácsok mögött ülő V Global kriptotőzsde vezetőinek száma, mivel a vezérigazgatót korábban 22 év börtönbüntetésre ítélték.

A V Global 1,5 milliárd dolláros (2 trillió won) dél-koreai kriptotőzsdei csalásában érintett hat vezető legfeljebb nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak – hármat azonban nem vettek őrizetbe, így bizonyos vádakkal szemben a bíróságon tudtak védekezni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A V Global 2020 júliusa és 2021 áprilisa között működött, és mintegy 50 000 befektetőt csábított be azzal, hogy 300%-os hozamot ígért az új ügyfelek ajánlásáért járó jelentős kifizetések mellett.

A dél-koreai médiumok, például az Economist.co.kr december 26-i jelentéseinek fordítása szerint két magas rangú vezető, Yang és Oh úr, fejenként nyolc és három évet kapott a befektetők megtévesztésében játszott szerepéért.

További négy meg nem nevezett vezető hároméves büntetést és öt év próbaidőt kapott.

Az összesen hatból hármat azonban még nem vettek őrizetbe, mivel bizonyos vádakkal szemben ártatlannak vallották magukat, és joguk van a bíróságon megvédeni magukat.

„A vádlottak csak bíztak a VGlobal vezetőségében, kibújtak a felelősség alól, és miután megkezdődött a nyomozás, megsemmisítették a bizonyítékokat és akadályozták a nyomozást” – mondta a szuwoni kerületi bíróság 12. büntetőosztályának bírája.

A bíró azonban a hírek szerint némi engedékenységet tanúsított a vádlottakkal szemben, mivel a csalás tényleges összege és az érintett befektetők száma tavaly alacsonyabb volt az eredetileg feltételezettnél.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Kyeongin februári beszámolója szerint ez annak volt köszönhető, hogy a későbbi bizonyítékok azt mutatták, hogy körülbelül 10 000 befektető ténylegesen többszintű marketing ösztönzőkből, például ügyfél-toborzási bónuszokból származó kifizetéseken keresztül jutott a V Globalból.

Sokan állítólag ezt a nyereséget visszaforgatták a platformba, mielőtt azt bezárták volna.

Még tavaly júniusban azt állították, hogy a cég az új felhasználóktól beáramló tőkén keresztül, Ponzi-szerű módon fizette ki a meglévő befektetőknek az ügyféltoborzó bónuszokat, amelyek állítólag 1000 dollár értékűek voltak.

A legutóbbi bírósági akcióval a V Global vezetőinek száma immár hétre emelkedett, mivel a Lee úr néven ismert vezérigazgatót még februárban 22 év börtönbüntetésre ítélték.


Olvastad már? Elon Musk: A Twitter már nem tart a csőd felé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!