A Kraken elhagyja a japán kriptopiacot

-

A vállalat azzal magyarázta, hogy a jelenlegi japán piaci körülmények és a gyenge globális kriptopiac, nem indokolja a Japánban történő további üzleti növekedéshez szükséges erőforrás jelenlétét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kraken kivonul Japánból

A Kraken szerdán bejelentette, hogy úgy döntött, hogy „2023. január 31-ével megszünteti tevékenységét Japánban és kivonul a Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökség (JFSA) jegyzékéből”.

A vállalat elmagyarázta, hogy a japán kriptopiacról való kivonulásról szóló döntés része annak az „erőfeszítésnek, hogy az erőforrásokat és a befektetéseket prioritásként kezelje” azokon a területeken, amelyek összhangban vannak a vállalat stratégiájával, és „a Kraken számára a legjobb pozíciót jelentik a hosszú távú sikerhez”.

A közlemény részletezi:

A jelenlegi japán piaci feltételek a globálisan gyenge kriptopiaccal együtt azt jelentik, hogy a japán üzletágunk további növekedéséhez szükséges erőforrások jelenleg nem indokoltak.

„Ennek eredményeképpen a Kraken a Payward Asia-n keresztül nem fog többé ügyfeleket kiszolgálni Japánban” – erősítette meg a tőzsde. (A Payward Asia Inc. működteti a Kraken szolgáltatásait Japánban.)

Minden érintett ügyfélnek január 31-ig van ideje arra, hogy kivonja fiat és kriptopénz állományát teszi hozzá a közlemény, megjegyezve, hogy a befizetési funkciókat január 9-én megszüntetik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Kraken arról is biztosította az ügyfeleket, hogy „teljes mértékben biztosított, hogy minden érintett ügyfél időben kivehesse a vagyonát”.

A kriptopiac jelentősen megsínylette az idei évet, a bitcoin az elmúlt egy évben több mint 65%-ot esett.

A Terra ökoszisztéma májusi összeomlása és az FTX múlt havi összeomlása számos kriptovállalatot negatívan befolyásolt.

Számos cég végül kénytelen volt csődöt jelenteni, köztük az FTX, a Three Arrows Capital (3AC), a Voyager Digital, a Celsius Network és a Blockfi.

„Az év eleje óta makrogazdasági és geopolitikai tényezők nehezítik a pénzügyi piacokat. Ez jelentősen alacsonyabb kereskedési volumeneket és kevesebb ügyfél-regisztrációt eredményezett” – részletezte a Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell a múlt hónapban.

„Sajnos a pénzügyi piacokat érő negatív hatások folytatódtak, és kimerítettük az általunk előnyben részesített lehetőségeket, hogy a költségeket összhangba hozzuk a kereslettel”.

A Kraken novemberben bejelentette, hogy 30%-kal, azaz mintegy 1100 fővel csökkenti globális munkaerő-állományát „a jelenlegi piaci körülményekhez való alkalmazkodás érdekében”.


Olvastad már? A MicroStrategy további bitcoinokat vásárol

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!