A Kraken elhagyja a japán kriptopiacot

-

A vállalat azzal magyarázta, hogy a jelenlegi japán piaci körülmények és a gyenge globális kriptopiac, nem indokolja a Japánban történő további üzleti növekedéshez szükséges erőforrás jelenlétét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kraken kivonul Japánból

A Kraken szerdán bejelentette, hogy úgy döntött, hogy „2023. január 31-ével megszünteti tevékenységét Japánban és kivonul a Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökség (JFSA) jegyzékéből”.

A vállalat elmagyarázta, hogy a japán kriptopiacról való kivonulásról szóló döntés része annak az „erőfeszítésnek, hogy az erőforrásokat és a befektetéseket prioritásként kezelje” azokon a területeken, amelyek összhangban vannak a vállalat stratégiájával, és „a Kraken számára a legjobb pozíciót jelentik a hosszú távú sikerhez”.

A közlemény részletezi:

A jelenlegi japán piaci feltételek a globálisan gyenge kriptopiaccal együtt azt jelentik, hogy a japán üzletágunk további növekedéséhez szükséges erőforrások jelenleg nem indokoltak.

„Ennek eredményeképpen a Kraken a Payward Asia-n keresztül nem fog többé ügyfeleket kiszolgálni Japánban” – erősítette meg a tőzsde. (A Payward Asia Inc. működteti a Kraken szolgáltatásait Japánban.)

Minden érintett ügyfélnek január 31-ig van ideje arra, hogy kivonja fiat és kriptopénz állományát teszi hozzá a közlemény, megjegyezve, hogy a befizetési funkciókat január 9-én megszüntetik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Kraken arról is biztosította az ügyfeleket, hogy „teljes mértékben biztosított, hogy minden érintett ügyfél időben kivehesse a vagyonát”.

A kriptopiac jelentősen megsínylette az idei évet, a bitcoin az elmúlt egy évben több mint 65%-ot esett.

A Terra ökoszisztéma májusi összeomlása és az FTX múlt havi összeomlása számos kriptovállalatot negatívan befolyásolt.

Számos cég végül kénytelen volt csődöt jelenteni, köztük az FTX, a Three Arrows Capital (3AC), a Voyager Digital, a Celsius Network és a Blockfi.

„Az év eleje óta makrogazdasági és geopolitikai tényezők nehezítik a pénzügyi piacokat. Ez jelentősen alacsonyabb kereskedési volumeneket és kevesebb ügyfél-regisztrációt eredményezett” – részletezte a Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell a múlt hónapban.

„Sajnos a pénzügyi piacokat érő negatív hatások folytatódtak, és kimerítettük az általunk előnyben részesített lehetőségeket, hogy a költségeket összhangba hozzuk a kereslettel”.

A Kraken novemberben bejelentette, hogy 30%-kal, azaz mintegy 1100 fővel csökkenti globális munkaerő-állományát „a jelenlegi piaci körülményekhez való alkalmazkodás érdekében”.


Olvastad már? A MicroStrategy további bitcoinokat vásárol

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!