Bitcoin bikapiaca valószínűleg nem tér vissza egy hamar

-

Három egymást követő pozitív hozamú év után a Bitcoin (BTC) és a kriptovaluták ára 2022-ben zuhant.

A világ legnagyobb digitális eszközének árfolyama körülbelül 65%-kal csökkent az elmúlt évben, mivel a központi bankok kénytelenek voltak erőteljesen reagálni az infláció visszaszorítására, ami ártott az olyan nagy teljesítményű eszköznek, mint a Bitcoin.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ráadásul a kedvezőtlen fordulatok mind az FTX összeomlása, tovább rontották a befektetők kriptovalutákba vetett bizalmát, ami valószínűleg 2023-ban is látható majd az árakban.

„A 2023-as kilátások sajnos továbbra is inkább a visszafogott irányban mutatnak” – írták a Canaccord Genuity elemzői a digitális eszközökről szóló jegyzetükben.

Mivel a Canaccord „meglehetősen nagy valószínűséggel látja a 2023-as recessziót”, az elemzők úgy vélik, hogy a kriptopiac nehezen fog talpra állni és rövid távon visszatérni a 2021-es szintekre.

Arra is számítanak, hogy a kripto- és részvényárak közötti korrelációk „visszatérnek a magasabb szintekre”.

„A megelőző ciklusok hasonló időszakaiban a részvénypiac soha nem érte el a mélypontját a recesszió kezdete után, és ha végignézzük a fundamentális technológiai részvények lefedettségét, januárban valamint februárban egy általánosan gyenge negyedik negyedéves üzleti beszámolási idényre számítunk, akkor a részvények kilátásai 2023 elején visszafogottnak mutatkoznak” – tették hozzá.

Ami a pozitívabb oldalt illeti, az elemzők megjegyzik, hogy a Bitcoin úgy tűnik, hogy talált némi támaszt 16 000 dollár közelében, míg az Ethereum platformgazdasága „soha nem volt erősebb”.

„A háttérben a fejlesztők lázasan dolgoznak a jól tőkésített projekteken a bikapiac zavaró tényezői nélkül” – tették hozzá.

Míg az elemzők hosszú távon továbbra is pozitívak a kriptovalutákkal és a Bitcoinnal kapcsolatban, elismerik, hogy „könnyen lehet, hogy még körülbelül 2 év is eltelhet, amíg egy potenciális bikapiac visszatérhet”.


Olvastad már? Ethereum Classic legalacsonyabb hashrate szinten áll az összevonás óta

Forrás: investing.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kolumbiai elnök a bitcoin és a blokklánc felhasználási módjairól tartott megbeszélést

Gustavo Petro, a kolumbiai elnök Samson Mow, a JAN3 ügyvezetője, és több blokklánc-szakértő részvételével tartott egy megbeszélést, amely során a bitcoin lehetséges felhasználási módjairól értekeztek,...

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!