Bitcoin bikapiaca valószínűleg nem tér vissza egy hamar

-

Három egymást követő pozitív hozamú év után a Bitcoin (BTC) és a kriptovaluták ára 2022-ben zuhant.

A világ legnagyobb digitális eszközének árfolyama körülbelül 65%-kal csökkent az elmúlt évben, mivel a központi bankok kénytelenek voltak erőteljesen reagálni az infláció visszaszorítására, ami ártott az olyan nagy teljesítményű eszköznek, mint a Bitcoin.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ráadásul a kedvezőtlen fordulatok mind az FTX összeomlása, tovább rontották a befektetők kriptovalutákba vetett bizalmát, ami valószínűleg 2023-ban is látható majd az árakban.

„A 2023-as kilátások sajnos továbbra is inkább a visszafogott irányban mutatnak” – írták a Canaccord Genuity elemzői a digitális eszközökről szóló jegyzetükben.

Mivel a Canaccord „meglehetősen nagy valószínűséggel látja a 2023-as recessziót”, az elemzők úgy vélik, hogy a kriptopiac nehezen fog talpra állni és rövid távon visszatérni a 2021-es szintekre.

Arra is számítanak, hogy a kripto- és részvényárak közötti korrelációk „visszatérnek a magasabb szintekre”.

„A megelőző ciklusok hasonló időszakaiban a részvénypiac soha nem érte el a mélypontját a recesszió kezdete után, és ha végignézzük a fundamentális technológiai részvények lefedettségét, januárban valamint februárban egy általánosan gyenge negyedik negyedéves üzleti beszámolási idényre számítunk, akkor a részvények kilátásai 2023 elején visszafogottnak mutatkoznak” – tették hozzá.

Ami a pozitívabb oldalt illeti, az elemzők megjegyzik, hogy a Bitcoin úgy tűnik, hogy talált némi támaszt 16 000 dollár közelében, míg az Ethereum platformgazdasága „soha nem volt erősebb”.

„A háttérben a fejlesztők lázasan dolgoznak a jól tőkésített projekteken a bikapiac zavaró tényezői nélkül” – tették hozzá.

Míg az elemzők hosszú távon továbbra is pozitívak a kriptovalutákkal és a Bitcoinnal kapcsolatban, elismerik, hogy „könnyen lehet, hogy még körülbelül 2 év is eltelhet, amíg egy potenciális bikapiac visszatérhet”.


Olvastad már? Ethereum Classic legalacsonyabb hashrate szinten áll az összevonás óta

Forrás: investing.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!