Idén nagyobb volatilitást mutathat a BTC

-

A részvények és az arany jól kezdik az évet, de vajon a BTC is csatlakozik hozzájuk?

A volatilitása egyelőre visszafogott, de ha követi az arany viselkedését, akkor még tartogathat meglepetéseket a 2023-as év.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az adatok elemzéséből mindenesetre az derül ki, hogy az oldalazás nagyjából a várt minta szerint zajlik.

A kereskedőket persze frusztrálja a nagyobb mozgások hiánya, nem véletlen, hogy mindenki szinte nagyítóval bámulja a volatilitást, hogy mikor történik végre valami.

Az Ecoinometrics elemzői szerint ez a nyugalom annak tudható be, hogy az idő múlásával a BTC egyre stabilabbá válik, és ez nem baj, hanem tulajdonképpen az elvárt viselkedés része.

Ahogyan az eszközosztály egyre beérettebbé válik, úgy csökkennek az extrém volatilitású időszakok.

A medvepiac ellenére is elmondható, hogy a BTC egyhónapos volatilitása úgy fest, ahogyan arra számítani lehet.

Az adatokból kiderül, hogy a négy éves felezési ciklusok megfelelő szakaszaira ugyanez a mértékű volatilitás volt jellemző, így a 2022-es év minden szempontból beleillik a mintázatba, amely alapján a BTC volatilitása minden medvepiac során kisebbé válik, mint előtte.

Ahogy viszont az Ecoinometrics rávilágít, a nyugalmas időszak dacára is figyelembe kell venni, hogy a volatilitás még nem ért el rekordalacsony szintet, és innen még tovább csökkenhet.

btc
Forrás: TradingView

Ideje követni az aranyat?

Ha a kereskedők a jeleket keresik, hogy vajon hogyan folytatódhat a történet, akkor lehet, hogy nem kell sokáig keresgélni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Számos elemző szerint nagy az esély arra, hogy az arany és a BTC között egyfajta versengés bontakozhat ki.

„2023 a legjobb évnek ígérkezik az arany számára, és adja magát a kérdés, hogy vajon a BTC fel tud-e zárkózni?”

Az FTX okozta piaci esés során eltávolodott a két eszköz mozgása, holott addig szoros korrelációt mutattak.

November során az arany jól teljesített, de a BTC megsínylette a tőzsdei híreket.

btc
Forrás: TradingView

A részvények is rásegíthetnek a BTC teljesítményére, az USA határidős piaca pozitívban van az év első kereskedési időszaka előtt, csatlakozva Európához, ahol pár százalékos plusznak örülhetnek a kereskedők. Michael van de Poppe, az Eight kereskedőcég alapítója szerint is van ok az optimizmusra.

„A BTC a jelek szerint készen áll az emelkedésre, de egyelőre az amerikai tőzsdenyitásra várunk. A 16600 dolláros zóna jó kiindulópontnak tűnik, a cél pedig a 17000-17100 dolláros szint.”


Olvastad már? Zölden kezdte az évet a bitcoin és az ethereum

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!