Felmentették a Bithumb tőzsde csalással vádolt korábbi vezetőjét

-

Lee Jung-hoon, a Dél-koreai tőzsde korábbi vezetőjét 70 millió dolláros csalás vádjával fogták perbe, amelyet állítólag a Bithumb felvásárlása során csalt ki a befektetőktől.

A bíróság most kimondta, hogy Jung-hoon nem bűnös. Az eset 2018 októberében indult, mikor a tőzsde korábbi vezetője állítólag kicsalt 70 millió dollárnyi pénzt az akvizíciós tárgyalások során a BK Group, egy kozmetikei cég elnökétől, Kim Byung-guntól.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vádirat szerint ezzel megsértette az ország gazdasági bűncselekményekről szóló törvényeit, és akár nyolc év börtönbüntetésre is ítélhették volna.

A Bithumb az eset kapcsán kiadott hivatalos közleményében elmondta, tiszteletben tartja a bíróság döntését, és külön kiemelte azt is, hogy Jung-hoon már semmiféle pozíciót nem tölt be a vállalatban, amely most már professzionális szakértők irányítása alatt áll.

Alig egy héttel a bejelentés előtt egy másik ügyben is érintett lett a tőzsde, a legnagyobb részvénytulajdonosuk elhunyt.

Park Mo-t holtan találták december 30-án, miután gyanúba keveredett, hogy részvénypiaci manipulációkban vett részt.

2022 augusztusában Szingapúrban bírósági ítélet született Byung-gun egy másik ügyében.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A per azért indult, mert a vádlott a gyanú szerint Jung-hoon engedélye nélkül bocsátotta áruba a BXA tokeneket.

A bírósági döntés értelmében a tokenek eladásából származó minden bevételt a Bithumb szingapúri leányvállalatának, a BTHMB-nek a részére ki kell fizetni.

2022 októberében Jung-hoon nem tudott megjelenni egy parlamenti meghallgatáson, amely során a Terra ökoszisztéma bedőlésének az ügyében kellett volna tanúvallomást tennie, de mentális zavarokra hivatkozva ezen nem jelent meg.

A Bithumb tőzsde szintén házkutatás helyszíne lett a Terra csődje után, a Dél-koreai hatóságok vizsgálatot indítottak a tőzsdénél is.

A Terrához hasonló esetek megelőzése érdekében a helyi tőzsdék egyfajta vészhelyzeti rendszert dolgoztak ki.

Ennek részeként pedig minden egyes, az országban működő tőzsde ugyanazon kritériumok alapján listázhat csak bármiféle tokent, hogy minden esetben meg tudjanak felelni a hivatalos szabályoknak, elvárásoknak.


Olvastad már? Sokkal nagyobbra nőhet az infláció

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Daniel Friedman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!