Koncentrálódhat a bitcoin bányászata

-

A Hash Rate Index egy érdekes előrejelzést publikált, amely szerint a nagy, tőzsdén kereskedett bitcoin bányászvállalatok a csökkenő bevételek miatt egyesülésekre, céges fúziókra kényszerülhetnek majd.

A tavalyi év sokkoló volt a bányászok számára, márpedig a részvénytársaságként működő vállalkozásoknak oda kell figyelniük a pénzügyi teljesítményükre, és még a jelenleginél is jobban lecsökkenteni a költségeket, amennyire csak lehetséges.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jaran Mellerud és Colin Harper elemzése alapján a HRI úgy véli, több bányászvállalat esetében is fennáll a lehetősége, hogy privát céggé alakulnak, vagy egyesülnek valamelyik másik iparági résztvevővel.

Az elemzők egy blogposztban tíz különböző jóslatot osztottak meg az idei évre, és ezek között találjuk azt az elképzelést, hogy a bányászokat a körülmények rákényszeríthetik az újratervezésre.

Indoklásként olyanokat hoznak fel, hogy a nyilvános részvénytársaságok esetén sokszor millió dolláros tételként szerepel a kiadások között az éves jelentések elkészítése is.

2022-ben számos bányászcég részvénye zuhant meg, akár 90%-os csökkenést is elszenvedve.

Ennek hatására a legtöbben rákényszerültek, hogy optimalizálják a költségeiket.

Ennek egyik lehetséges módja, ha a cégek egyesülnek, hiszen így az adminisztratív költségek jobban eloszlanak, kisebb tételt jelentenek a kiadások között.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A HRI a bányászvállalatok fúziója mellett más téren is változásokat jelez, szerintük az egész bányászati iparág nagy átalakuláson fog keresztülmenni.

A cégek számára az anyagi helyzet stabilizálása lesz az elsődleges feladat az idei évben, hogy elkerüljék az esetleges fizetésképtelenséget, a csődöt.

Sok bányászcég számára az egyetlen megoldás, ha a meglévő hiteleiket tervezik újra.

Ennek a részeként tárgyalásokat folytathatnak a kamatok vagy a fizetőrészletek csökkentéséről.

Emellett olyan konstrukciók is feltűntek a piacon, amelyek például a bányászati erőforrások derivatíváit használják.

A bányászoknak például lehetőségük van egy meghatározott jövőbeni időpontra adott áron hashrátát biztosítani.

Mellerud és Harper szerint egyre elterjedtebb lesz, hogy a bányászok minden elképzelhető módon igyekeznek majd bebiztosítani a saját üzletmenetük folytonosságát, ugyanúgy, ahogyan bármely hagyományos iparág esetén is csinálják.

A Bitcoin, mint iparág egészét tekintve a HRI úgy véli, 2023 végére kilábalhatunk a medvepiacból, legalábbis ha a historikus BTC-árfolyamok mintáját követi majd a grafikon.

A bikapiac teljes gőzre kapcsolásához viszont szükség lesz a pénzszektorra is, hogy tömegesen lépjenek be a Bitcoin területére, de ez újabb éveket vehet majd igénybe.

A hálózat hashrátája valószínűleg idén is tovább fog növekedni, új csúcsokat beállítva.

Főleg annak is lesz ez köszönhető, hogy a bányászgépek ára egyre megfizethetőbb.

A BTC áresése mindenesetre a teljes iparra hatással volt, a legtöbb cégnek a 2022-ben felhalmozott tartalékaik közel 100%-át el kellett adnia, hogy talpon tudjon maradni az év során.


Olvastad már? Felmentették a Bithumb tőzsde csalással vádolt korábbi vezetőjét

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!