A Bitcoin csökkenő volatilitása mögött álló tényezők

-

A Bitcoin 60 napra vetített éves volatilitása 40% alá csúszott, ami a nyolcadik ilyen eset az elmúlt öt évben.

A Bitcoin volatilitása ismét a kripto megfigyelők érdeklődésének tárgyává vált.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Lucas Outumuro, az IntoTheBlock blokkláncelemző cég kutatási vezetője szerint a legnagyobb digitális eszköz 60 napra vetített éves volatilitása 40% alá csúszott, ami a nyolcadik ilyen esemény az elmúlt 5 évben.

Az elemző történelmi adatok alapján mutatta ki, hogy a volatilitás átlagosan 5 hétig marad a megadott szint alatt, mielőtt a BTC 46%-os árfolyamnövekedést eredményezne.

Bár ez nagy optimizmust kelthet a BTC-bikák körében, Outumuro felidézett három olyan esetet, amikor ilyen körülmények között a BTC értékének 50%-os esése előtt következett be.

A Bitcoin kereskedési aktivitása csökken

A Bitcoin kereskedési sávjai tovább szűkültek, ami a piaci szkepticizmus növekvő szintjét jelzi.

A BTC árfolyamgrafikonját napi időkeretben vizsgálva a bitcoin az elmúlt héten a 26.600-27.400 dolláros sávban ingadozott.

A Bollinger-sávok (BB) jelentősen közeledtek egymáshoz a március végén látott magas volatilitási fázis óta.

btc
Forrás: tradingview.com

Ráadásul a Bitcoin kereskedési volumene is jelentősen csökkent március óta.

Annak ellenére, hogy áprilisban áttörte a 30.000 dolláros szintet, a havi forgalom 492,2 milliárd dollárra esett vissza, ami a Token Terminal adatai szerint 55%-os visszaesést jelent a májusban látott 1,1 billió dollárhoz képest.

Forrás: Token Terminal

Az elmúlt 30 napban a volumen közel 37%-kal csökkent. Egy másik tényező, amely hozzájárulhatott a volatilitás enyhüléséhez, a napi aktív címek számának jelentős csökkenése volt.

A Santiment szerint a BTC tranzakciókban részt vevő egyedi címek száma május 16-án 811,9 ezerre csökkent.

Forrás: Santiment

Ez közel 28%-os csökkenést jelentett az egy hónappal korábbihoz képest.

A Bitcoin tőzsdei kiáramlása megugrott

A csökkenő volatilitás többek között azt jelezte, hogy a nagyobb címek talán kiváró stratégiát folytatnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ennek oka lehet, hogy a piacról nem érkeznek egyértelmű vételi és eladási jelzések.

A Glassnode adatai szerint május 15-én több mint 48.560 BTC coint vontak ki a tőzsdékről, összesen 1,3 milliárd dollár értékben.

Forrás: Glassnode

A nagyobb adagot a Coinbase-ről vonták ki, ami a legnagyobb visszavonás volt a tőzsdéről 2023 során, és a legnagyobb december óta.

Az ilyen mértékű kivonások vagy a hosszú távú tartási stratégia felé való elmozdulással, vagy a saját pénzek megőrzésére való hajlandósággal magyarázhatók.

Olvastad már? A SEC nem szeretné, hogy a kriptoipari szabályozás egyértelmű legyen

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!