A Bitcoin (BTC) most lépett be az „új korszakba”-állítja a vezető elemző

-

A Bitcoin átlépte az 50.000 dolláros szintet, ami történelmileg pszichológiai és financiális mérföldkőnek számít a digitális valuta számára.

Az áttörés egy olyan időszak közepette következik be, amikor a Bitcoin iránti relatív Google-keresési volumen minden idők legalacsonyabb szintjén van.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez azt jelzi, hogy a közvélemény érdeklődése eltér az eszköz pénzügyi teljesítményétől.

Egyes elemzők ezt a mintát a Bitcoin „új korszakának” hajnalaként üdvözlik, ami a kriptovaluta értékelését befolyásoló tényezők lehetséges változását jelzi.

Mérsékelt Bitcoin érdeklődés

Az ARK Invest kriptopénz-elemzője, Yassine Elmandjra az X-en megemlítette ezt a különös ellentmondást, hogy a Bitcoin elérte az 50 ezer dollárt, miközben az árához viszonyított Google-keresési volumene rekordalacsony szinten van.

A mellékelt grafikon részletes vizsgálata azt mutatja, hogy történelmileg a Google-keresések kiugrása gyakran egybeesett a Bitcoin árfolyamának hirtelen emelkedésével, ahogyan azt a 2017 végi és 2021 eleji őrült bikafutások során láthattuk.

A jelenlegi helyzet azonban merőben más.

A Bitcoin árnövekedése ellenére a relatív keresési volumen továbbra is visszafogott, ami arra utal, hogy a jelenlegi árlendületet nem a kiskereskedelmi hype vagy a széles körű spekulatív érdeklődés hajtja, mint a korábbi ciklusokban.

Ez a szétválasztás a piac érését jelezheti, ahol az intézményi befektetések és a haszonelvű elfogadás kezd elsőbbséget élvezni a lakossági spekulációval szemben.

Potenciális nyomáspontok

A Lookonchain on-chain adatelemző cég szerint körülbelül 375 000 cím körülbelül 119,48K BTC-t vásárolt (6 milliárd dollár értékben) 50.227 dolláros átlagáron.

Ezen pozíciók jelenleg veszteségesek, és potenciálisan eladási nyomást okozhatnak, ha a Bitcoin ára visszatérne ezekre a szintekre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az adat óvatosságra int, mivel ezek a „víz alatti” pozíciók jelentős mennyiségű Bitcoint képviselnek, amelyet el lehet adni, mivel a befektetők megpróbálnak egyensúlyt teremteni, ami esetleg korlátozhatja a jövőbeli árnövekedést, vagy hozzájárulhat a volatilitás növekedéséhez.


Olvastad már? A Bitcoin 52 ezer dollárra történő rallyja miért nem lehetetlen?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!