A Bitcoin 52 ezer dollárra történő rallyja miért nem lehetetlen?

-

A Bitcoin (BTC) február 10-én ismét sikerült túlszárnyalnia egy kéthónapos sáv csúcsát. Nem ez volt a bikák első kísérlete a 47.000 dolláros ellenállás áttörésére az elmúlt hat hétben.

A BTC január 11-én 49.000 dollárig száguldott, de a napi kereskedést 46.300 dolláron zárta, ami a tartományon belül volt.

Ez visszautasítást jelentett. Ez alkalommal az árakat az 50 000 dollár feletti likviditás vonzhatta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin devizatartalékainak vizsgálata

Elemeztük a CryptoQuant árfolyam-tartalék mérőszámát, hogy lássuk, a tulajdonosok több Bitcoint halmoztak-e fel.

Egy nemrégiben készült jelentés megállapította, hogy a Bitcoin-készlet a tőzsdéken csökkent.

Egy csökkenés ebben a metrikában azt jelezné, hogy több BTC kerül ki a központosított tőzsdékről a BTC HODLerek privát tárcáiba. Itt többet megtudhat a birtokában lévő Bitcoin nyereségéről.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Az előző havi CryptoQuant adatok azt mutatták, hogy a metrika december eleje óta szintén egy tartományt alakított ki.

Ezt megelőzően, augusztustól november végéig a metrika csökkenő tendenciát mutatott, és a Bitcoin 29.200 dollárról 43.000 dollárra emelkedett (bár szeptember közepén 25.200 dollárra esett vissza).

Ennélfogva a folyamatos csökkenő trend hiánya annak a jele volt, hogy a BTC-tulajdonosok nem voltak meggyőződve egy újabb, a szeptember-novemberi rally nagyságrendjéről.

A futures adatok több fényt deríthetnek a spekulánsok hangulatára

Elemeztük a CryptoQuant-on a tőzsdei tartalék mellett a short likvidációkat is. Az ábra a derivatív piacon likvidált, Bitcoinban denominált short pozíciók összegét mutatja.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Az adat azt mutatta, hogy a legutóbbi kitörés során kiváltott rövid likvidálások összege magas volt, de nem közelítette meg a december eleji vagy a január 9-i csúcsokat.

Tehát, bár az árak magasabbak voltak a januári kísérletnél, a likvidált short pozíciók nem voltak azok.

Ez a korábbiaknál bikásabb piaci hangulatra utalt. A 46.000 dolláros régióhoz közeli visszafordulásra fogadva kevesebb résztvevő likvidált.

A likvidálási hőtérkép világíthat rá, merre mehetnek legközelebb a Bitcoin-árak.

bitcoin
Forrás: Hyblock

A Hyblock Liquidation Heatmap elemzése kiemelte, hogy a pszichológiai 50.000 dolláros szintre 16 milliárd dollárnyi short likvidációt becsültek.

Felette az 51.200 és 52.200 dolláros szintek 31 milliárd és 27 milliárd dolláros becsült likvidációs szintet tartalmaztak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Így további rallyra lehet számítani az 52.000 dolláros határ felé. A fenti likviditás jelenléte azt eredményezte, hogy az árakat ez felé vonzotta az esetleges visszafordulás előtt.

Lejebb a közelmúltbeli bikás trend azt jelentette, hogy a 38.200 dolláros szint volt a legközelebbi érdekeltségű terület, ahol hasonló mennyiségű likvidáció volt.

Olvastad már? A Dogecoin (DOGE) már nincs a top 10 kriptovaluta között

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

A Bitcoin elérheti a 150.000 dollárt ebben a ciklusban? Itt a valóság

A Bitcoin jelenlegi viselkedése a korábbi ciklusokban megfigyelt mintákat tükröz. Satoshi Stacker elemző legújabb videójában az Ethereummal és más kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos viták mellett kifejtette,...

A DeFi token előértékesítés továbbra is lendületben van, 1 millió dolláros mérföldkővel a hibrid funkciók bevezetése után

Vendégbejegyzés Ez az év ígéretes volt a feltörekvő DeFi projektek számára, és a befektetők minden eddiginél több új projektben foglaltak pozíciót az égig érő korai fázisú...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Solana (SOL) Ahogy a kriptopiac visszapattan, és 2024-ben új történelmi csúcsra készül, az altcoin szegmens is felpörög. A Bitcoin 67.913 dolláron áll, a szélesebb körű piaci fellendülés...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!