Satoshi Nakamoto életben van? Gurbacs Gábor elmélete

-

Gurbacs Gábor, a VanEck és a Tether digitális eszközstratégája megosztotta véleményét arról, hogy a titokzatos Bitcoin-alkotó Nakamoto még mindig életben van-e napjainkban.

Gurbacs azt is elárulta, mi volt „az egyik legjobb dolog, amit Satoshi tett” a Bitcoin közösségért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Satoshi még mindig él?” Íme Gurbacs elmélete

Gurbacs Gábor a X közösségi médiaplatformon tweetelte, hogy szerinte mi az „egyik legjobb dolog, amit Satoshi tett” a Bitcoinért és így általában a közösségért.

VanEck vezetője szerint ez Satoshi Nakamoto eltűnése volt a születőben lévő kriptopénz színteréről.

Gurbacs szerint Satoshi eltűnést választásának köszönhető, hogy a Bitcoinban nincs kétértelműség, nincs támadási vektor és nincs centralizáció.

Satoshinak nem volt dicsősége és hírneve, és kerülte a médiát.

Ezek is pozitív dolgok voltak, amelyeket a Bitcoin névtelen megalkotója adott, hangsúlyozta Gurbacs, megköszönve neki ezt, és tiszteletét küldve oda, ahol Satoshi most van, ha életben van.

Ami azt illeti, hogy Satoshi él-e még (ez a kérdés a Bloomberg munkatársától, Eric Balchunastól érkezett), Gurbacs Gábor egy furcsa lehetőséget kínált: „mindkettő”.

Beismerte, hogy ez zavarosan hangozhat, azonban elmondta, hogy sok kriptopénz-felhasználó úgy véli, hogy Nakamoto inkább egy csoport volt, mint egy egyén.

Úgy tűnik, Gurbacs itt egy húron pendül velük.

Úgy véli, hogy Satoshi informatikusok egy csoportja lehet, hasonlóan ahhoz, ahogyan a matematikusok egy csoportja, akik az 1930-as évek elején Nicolas Bourbakinak nevezték el magukat.

Gurbacs úgy véli, hogy a római költő Publius Vergilius Maro (Vergil) is egy csoport volt.

Satoshi legújabb „megjelenése”

A New York-i Times Square-en pénteken egy titokzatos hirdetés bukkant fel, amelyben Satoshi Nakamoto és a Bitcoin szerepelt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a reklám egy digitális hirdetőtáblán jelent meg, és Colin Wu kriptopénz-újságíró és bennfentes szerint egy névtelen forrás adományából fizették ki.

A hirdetés a Bitcoin genezis blokkjának 2009. január 3-i bányászata óta eltelt 15 évfordulóját ünnepelte.


Olvastad már? Etiópiában tárt karokkal fogadják a bitcoin-bányászokat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jönnek az okosszerződések a Stellar hálózatára

A Stellar soron következő, 20-as Protokoll nevű frissítésével immár az okosszerződések is megérkeznek a hálózatra. A szerződéseket működtető al-rendszer neve Soroban, és a tervek szerint...

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!