A Bitcoin (BTC) meghaladja a Visa tranzakciós volumenét

-

A Bitcoin éves tranzakciós volumene megelőzte a Visa-t. Ez jelentős mérföldkő, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Bitcoin decentralizált hálózaton működik, és nem érte el a Visa méretű globális felhasználást.

Mielőtt azonban pezsgőt bontanánk, nézzünk meg néhány olyan részletet, amely gyakran észrevétlen marad.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Először is, a „tranzakciós volumen” kifejezés kissé félrevezető lehet. A Bitcoin esetében a hálózati aktivitás nagy részét az elmúlt évben az Ordinals tette ki,ez egy olyan protokoll, amely lehetővé teszi, hogy a blokkláncban lévő satoshik egyedi azonosítót kapjanak, és extra adatokkal – például képekkel – lehessen tranzakciókat lebonyolítani.

A protokoll nagy gyakoriságú tranzakciókat bonyolít le. Tehát, bár a tranzakciók puszta mennyisége lenyűgöző, ez nem feltétlenül jelzi a széles körű kiskereskedelmi használatot vagy elfogadást.

Nos, miért trükkös a Visa és a Bitcoinhoz hasonló kriptohálózatok összehasonlítása a tranzakciók tekintetében?

Nos, a Visa egy évtizedek óta létező, központosított fizetési rendszer, amelyet a fogyasztói tranzakciókra optimalizáltak.

A Bitcoin ezzel szemben egy decentralizált hálózat, ahol a tranzakciók a kávévásárlástól kezdve a több millió dolláros vagyonátutalásig bármit megjeleníthetnek.

A kettő alapvetően különböző eszköz, mindegyiknek megvannak a maga szabályai, korlátai és felhasználási esetei.

Mindezek ellenére a Bitcoin tranzakciós volumene a Visa fölé emelkedett, ami továbbra is nagy jelentőségű esemény.

Ez a decentralizált hálózatok növekvő befolyásának bizonyítéka. Ugyanakkor kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy milyen lehet a pénzügyi környezet a jövőben.

Lehet, hogy a decentralizált hálózatok egy nap a központi rendszereket elavulttá téve válnak majd általánossá?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg a decentralizált fizetések teljes körű elfogadása nem megy olyan zökkenőmentesen, mint ahogy azt a kripto rajongói várnák.

El Salvador kísérlete egyértelműen megmutatta számos gyengeségét és problémáját, amelyekkel a lakosságnak szembe kell néznie a digitális fizetésekkel való interakció során.

Olvastad már? Hamarosan volatilissá válik az Ethereum árfolyama?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!