A Bitcoin (BTC) bálnák egyenlege új mérföldkövet ér el

-

Azok a címek, amelyek több mint egy éve tartják a Bitcoint, történelmileg a Bitcoin ciklus előrehaladásának előrejelzőiként működnek.

Az On-chain analitikai startup, az IntoTheBlock egy jelentős mérföldkő eléréséről számol be, amelyet a Bitcoin bálnák értek el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az 1000 BTC-nél több BTC-vel rendelkező címek által tartott Bitcoin mennyisége 2023-ban érte el a legmagasabb értéket.

A több mint 1000 BTC-vel rendelkező címek által tartott egyenleg az IntoTheBlock szerint a héten új éves csúcsot ért el.

Az FTX-hez kapcsolódó Alameda Research és Genesis összeomlását követően az 1000 BTC-nél többel rendelkező címek által birtokolt Bitcoin mennyisége meredeken zuhant.

Az ilyen méretű entitások száma 2023 óta folyamatosan növekszik, és ezen a héten elérte a 7,67 millió BTC-t, 275 milliárd dollár értékben.

A nagy Bitcoin-intézmények az IntoTheBlock szerint ezeknek a birtoklásoknak a mérete azt jelzi, hogy megnőtt a kereslet, és erős pozícióban vannak.

Ezen kívül a hosszú távú befektetők által tartott Bitcoin mennyisége ezen a héten új történelmi csúcsot ért el.

Azok a címek, amelyek több mint egy éve tartják a Bitcoint, történelmileg a Bitcoin-ciklus előrehaladását jelzik előre.

bitcoin

Ez azért van, mert a hodlerek általában növelik a Bitcoin-állományukat a medvepiacok idején és a bikapiacok kezdetén, és csökkentik azokat a korábbi történelmi csúcsok közelében.

Az IntoTheBlock szerint a hodlerek növekvő egyenlege azt jelezheti, hogy a befektetők általában a Bitcoin emelkedését várják.

A Bitcoin csütörtökön közelítette meg a 38.000 dollárt, mielőtt visszaesett volna, és az elmúlt 24 órában 36.459 dolláron kereskedett minimálisan felfelé.

Az IntoTheBlock egy blogbejegyzésben rámutatott, hogy a határidős piaci adatok arra utalhatnak, hogy az amerikai entitások a Bitcoin emelkedésének egyik fő mozgatórugói voltak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Deribit adatai szerint túlsúlyban vannak a bikás opciós tétek a Bitcoinra, és december végére elérik a 40.000, sőt a 45.000 dollárt is.

Tekintettel arra, hogy a vételi opciókat értékesítő kereskedők készek elfogadni a tétek ellenkező oldalát, a 40.000 dollár a Bitcoin előretörésének kritikus tesztelési pontjává alakulhat.

 

Olvastad már? A ChatGPT árnövekedést jósol a Bitcoin, Ripple, Polkadot, Cardano, Dogecoin számára

Kiemelt kép: freepik.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!