A Bitcoin (BTC) bálnák egyenlege új mérföldkövet ér el

-

Azok a címek, amelyek több mint egy éve tartják a Bitcoint, történelmileg a Bitcoin ciklus előrehaladásának előrejelzőiként működnek.

Az On-chain analitikai startup, az IntoTheBlock egy jelentős mérföldkő eléréséről számol be, amelyet a Bitcoin bálnák értek el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az 1000 BTC-nél több BTC-vel rendelkező címek által tartott Bitcoin mennyisége 2023-ban érte el a legmagasabb értéket.

A több mint 1000 BTC-vel rendelkező címek által tartott egyenleg az IntoTheBlock szerint a héten új éves csúcsot ért el.

Az FTX-hez kapcsolódó Alameda Research és Genesis összeomlását követően az 1000 BTC-nél többel rendelkező címek által birtokolt Bitcoin mennyisége meredeken zuhant.

Az ilyen méretű entitások száma 2023 óta folyamatosan növekszik, és ezen a héten elérte a 7,67 millió BTC-t, 275 milliárd dollár értékben.

A nagy Bitcoin-intézmények az IntoTheBlock szerint ezeknek a birtoklásoknak a mérete azt jelzi, hogy megnőtt a kereslet, és erős pozícióban vannak.

Ezen kívül a hosszú távú befektetők által tartott Bitcoin mennyisége ezen a héten új történelmi csúcsot ért el.

Azok a címek, amelyek több mint egy éve tartják a Bitcoint, történelmileg a Bitcoin-ciklus előrehaladását jelzik előre.

bitcoin

Ez azért van, mert a hodlerek általában növelik a Bitcoin-állományukat a medvepiacok idején és a bikapiacok kezdetén, és csökkentik azokat a korábbi történelmi csúcsok közelében.

Az IntoTheBlock szerint a hodlerek növekvő egyenlege azt jelezheti, hogy a befektetők általában a Bitcoin emelkedését várják.

A Bitcoin csütörtökön közelítette meg a 38.000 dollárt, mielőtt visszaesett volna, és az elmúlt 24 órában 36.459 dolláron kereskedett minimálisan felfelé.

Az IntoTheBlock egy blogbejegyzésben rámutatott, hogy a határidős piaci adatok arra utalhatnak, hogy az amerikai entitások a Bitcoin emelkedésének egyik fő mozgatórugói voltak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Deribit adatai szerint túlsúlyban vannak a bikás opciós tétek a Bitcoinra, és december végére elérik a 40.000, sőt a 45.000 dollárt is.

Tekintettel arra, hogy a vételi opciókat értékesítő kereskedők készek elfogadni a tétek ellenkező oldalát, a 40.000 dollár a Bitcoin előretörésének kritikus tesztelési pontjává alakulhat.

 

Olvastad már? A ChatGPT árnövekedést jósol a Bitcoin, Ripple, Polkadot, Cardano, Dogecoin számára

Kiemelt kép: freepik.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!