Az AI-alapú kriptopiac ismét 3 milliárd dollárra emelkedik

-

A 2023-as év első hónapjaiban az AI-alapú kriptopiac az egekbe szökött, és 4 milliárd dollár feletti csúcsot ért el.

Azonban július végére ez a szektor jelentős visszaesést tapasztalt, és 2,6 milliárd dollárra esett vissza.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A visszaesés ellenére az elmúlt három hónapban az AI-alapú kriptopiac fellendülésnek indult, és értéke 3,32 milliárd dollárra nőtt, amit nagyjából 720 millió dolláros befektetés támogatott.

Az AI kriptovaluták jelentős fellendülést tapasztalnak

Ahogy a mesterséges intelligencia által vezérelt kriptopiac ismét átlépte a 3 milliárd dolláros határt, a vezető AI kriptovaluták jelentős növekedést tapasztaltak az elmúlt 30 napban.

Ez a mesterséges intelligenciával kapcsolatos digitális valuták köré csoportosuló szektor dinamikus évet tudhat maga mögött, februárban elérve a 4 milliárd dollárt meghaladó csúcsot.

Ezt a csúcsot követően azonban jelentős visszaesés következett be, 2023 júliusára 1,5 milliárd dollárnyi érték tűnt el.

Konkrétan július végén az AI-alapú kriptogazdaság értékelése 2,6 milliárd dolláron állt.

Az AI tokenek digitális eszközök az AI-központú kripto-kezdeményezésekben, amelyek szerepet játszanak a mesterséges intelligencia számos projektbe való beágyazásában.

E vállalkozások a vagyonkezeléstől a generatív művészeten át az árelőrejelzésig, valamint a decentralizált autonóm szervezetek (DAO-k) működéséig terjednek, olyan egyéb alkalmazások mellett, mint a Web3 és a Things Internet (IoT).

AI

A piaci kapitalizáció tekintetében a vezető AI-hez kapcsolódó kriptopénz a grafikon (GRT), amely 1,15 milliárd dolláros értékeléssel büszkélkedhet.

A GRT ezen a héten 7,55%-os csökkenést szenvedett el, ugyanakkor az elmúlt egy hónapban 60,26%-kal emelkedett az amerikai dollárral szemben.

A Fetch (FET) digitális valuta a héten 3,4%-os emelkedést könyvelhetett el, az elmúlt hónapban pedig három számjegyű növekedést, 110,49%-os emelkedést ért el.

Emellett a Singularitynet (AGIX) és az Ocean Protocol (OCEAN) értéke 53,18%-kal, illetve 44,37%-kal emelkedett. Jelentős számú AI érme élvezte a közelmúltban a figyelemre méltó nyereséget.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A VAI 147,83%-kal, a Delysium (AGI) pedig 163,83%-kal emelkedett. Ezzel szemben a Neuroni ai (NEURONI) 34,34%-os csökkenéssel szembesült, az Arcona (ARCONA) 29,03%-kal esett, az Ai Meta Club (AMC) pedig 18,83%-kal csökkent ebben a hónapban.

A GNY, a BCUBE és az XRT szintén jelentős vesztesek voltak a 30 napos időszak alatt.

Mivel az AI kriptopénzek piaca az ingadozó szerencsével teli évben navigál, a jövője továbbra is bizonytalan.

A technológia és a pénzügyek összefolyása, bár ígéretes, megválaszolatlan kérdéseket vet fel az AI-alapú digitális valuták hosszú távú hatásával és stabilitásával kapcsolatban a globális pénzügyi ökoszisztémában.

Olvastad már? A ChatGPT árnövekedést jósol a Bitcoin, Ripple, Polkadot, Cardano, Dogecoin számára

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Svédországban újabb bitcoin-bányát nyit a Hive

A Hive Digital Technologies, a kriptopénzbányászat területén működő vállalat, Svédországban bővíti globális jelenlétét. A cég nemrégiben bejelentette, hogy területi szerződést kötött a svédországi Bodenben található egy...

A Bitcoin árfolyama 40.000 dollár fölé kúszhat?

Mivel a jó öreg Bitcoin árfolyama 2022 májusa óta először szakította át a 38.000 dolláros határt, a kriptoközösségnek máris a következő célon a szeme, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!