A Bitcoin (BTC) árfolyama tovább csökken ezen a héten? Erre számíthatunk

-

A múlt héten a főbb kriptovaluták hullámvasúton utaztak, amikor a hírek egy hulláma sokkoló hatással volt a piacra.

A befektetők a hét eleji amerikai CPI és PPI adatok, a spot ETF-ek negatív beáramlása és a Bitcoin bányászok kapitulációja miatt igyekeznek értelmet adni mindennek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy kulcsfontosságú kérdés foglalkoztat mindenkit: a Bitcoin hosszan tartó korrekcióba kezdett, vagy ez csak egy átmeneti döccenő az úton?

Ted elemző (@tedtalksmacro) betekintést nyújt a Bitcoin kilátásait befolyásoló legfontosabb tényezőkbe.

bitcoin
Forrás: X

A változó gazdasági környezet megértése, és kapcsolata a Bitcoinnal

A közelmúltbeli amerikai gazdasági adatok, például a fogyasztói árindex (CPI) és a termelői árindex (PPI) jó híreket jeleztek a kockázatos eszközök, például a Bitcoin számára.

Ezek a számok arra utalnak, hogy az inflációs nyomás alacsony, ami általában segíti a gazdasági bizonytalanság idején biztonságos menedéknek tekintett eszközöket.

bitcoin
Forrás: X

A pozitív gazdasági jelzések ellenére azonban a FED óvatos megközelítése a potenciális kamatcsökkentésekkel kapcsolatban növeli a FOMO-t a piacon.

A FOMC következő ülésén és annak frissített előrejelzései több betekintést nyújtanak majd a Fed kamatlábakkal kapcsolatos terveibe, ami hatással lesz arra, hogy a befektetők hogyan vélekednek a Bitcoinról és más piacokról.

A kereskedés értékelésének megállapítása

A jelenlegi forgatókönyv szerint Ted úgy véli, hogy a Bitcoinnak 66.000 dollár felett kell maradnia a stabilitás megőrzéséhez.

A bizalmat erősítheti és több vevőt vonzhat, ha e szint felett tartja magát. A 66.000 dollár alá való csökkenés azonban eladási nyomást és árcsökkenést eredményezhet, ami negatívan befolyásolhatja a piaci hangulatot.

A kereskedők szorosan figyelik a Bitcoin heti kereskedési sávját, amely 65.100 és 74.100 dollár között mozog, valamint az Ethereum 3.388 és 4.025 dollár közötti sávját.

E sávok betekintést nyújtanak mindkét kriptovaluta piaci várakozásaiba és a lehetséges ármozgásokba.

Szélesebb körű befektetési trendek

Kiemelendő, hogy az amerikai technológiai részvények – a NASDAQ-hoz hasonlóan – új csúcsokat értek el a központi bankok monetáris politikájával kapcsolatos várakozások miatt.

Forrás: X

A tech részvények és a Bitcoin közötti ilyen eltérés szélesebb körű piaci hangulatváltásra utal, amely hatással lehet a Bitcoin teljesítményére.

A Bitcoinhoz kapcsolódó ETF-ekbe, a kritikus piaci hangulatmutatókba történő befektetési áramlások várhatóan újraindulnak, amint a kulcsfontosságú gazdasági bejelentésekből világosságra derül.

Az Ethereum potenciálja és a globális gazdasági tényezők

Az elemző szerint az Ethereum utolérheti a Bitcoint a kriptopénzek piacán.

Az Ethereum ETF bevezetésének kilátása a Wall Street-en növeli a potenciált, ami a Bitcoinon túli intézményi érdeklődést mutatja a kriptovaluták iránt.

Eközben a Svájci Nemzeti Bank (SNB) és az Ausztrál Nemzeti Bank (RBA) kamatdöntései is hatással lesznek a gazdasági stabilitásra és a befektetői bizalomra.

Ezen a héten nem valószínű a kamatcsökkentés, de a jövőbeli változásokra utaló jelek befolyásolhatják a globális piaci hangulatot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Összegzés

Összességében a Bitcoin jelenlegi árfolyama 10%-kal van a 73.750 dolláros történelmi csúcs alatt, a 20-30%-os csökkenés normális ennek a volatilis eszköznek a esetében.

Az általánosabb trend azonban továbbra is pozitív, és a jelenlegi korrekció lehetőséget kínál a befektetőknek, hogy megvásárolják a mélypontot.

A Bitcoin jelenleg 65.600 dolláron kereskedik, és kíváncsian várja a további fejleményeket, amelyek megingathatják az irányát.

Olvastad már? 2 felettébb izgalmas kriptojáték 2024-re

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!