A Tether társalapítója szerint a Wall Street kapzsisága miatt további kripto ETF-ek várhatók

-

Ne számítson senki arra, hogy a kripto ETF-ek lendülete lelassul a spot Bitcoin és Ethereum alapok jóváhagyása után az Egyesült Államokban.

A Wall Street „mohósága” egyre több ilyen terméket fog hozni – mondta a héten a Decryptnek a Tether és a WAX társalapítója, William Quigley.

Quigley az ETF-ek elterjedését jósolta olyan vezető kriptovaluták esetében is, mint a Solana és a Cardano. Az ok: a Wall Street könyörtelen profitvadászata.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„A Wall Street kapzsi” – mondta. „Minden alkalommal, amikor a Wall Street egy új terméket készít a fogyasztóknak, és az a termék sikeres, garantálható, hogy lesznek másolatok. Nem lennének ETF-ek, ha a Bitcoin ETF megbukott volna.”

Hozzátette, hogy a Wall Street szereti a „következő új forró dolgot”, mert ez olyasmi, amiről beszélhet a fogyasztókkal, és eladhatja a termékeiket.

De ha a lendület végül lehűl, Quigley arra számít, hogy az ETF-szolgáltatók a következő nagy trendre fognak összpontosítani.

„Továbbra is jönni fognak az új ETF-ek, amíg nem lesz egy nagy visszaesés” – tette hozzá.

„Aztán látni fogjuk, hogy néhány ilyen ETF-et a kereslet hiánya miatt az őket elindító cégek leállítanak.”

Ha a Wall Street akar valamit, azt meg is kapja

A SEC régóta várt jóváhagyása a spot Bitcoin ETF-ekre az Egyesült Államokban januárban jelentős mérföldkövet jelentett a kriptovaluták mainstream pénzügyi piacokra való integrálásában.

Lehetővé teszik a befektetők számára, hogy a kriptovaluta közvetlen birtoklása nélkül is kitettséget szerezzenek a Bitcoinban, így hozzáférhetőbb és szabályozottabb befektetési eszközt biztosítanak.

Ez a jóváhagyás jelentős érdeklődést és befektetés-beáramlást váltott ki, kiemelve a digitális eszközök iránti növekvő elfogadottságot és intézményi érdeklődést.

A Bitcoin ETF sikere megnyitotta az utat a további kriptovalutához kapcsolódó pénzügyi termékek előtt, és a piac már nagyon várja a hasonló fejleményeket más ilyen termékek esetében is.

Az Ethereum ETF-ek iránti várakozás különösen nagy volt a szabályozó hatóságok pozitív jelzéseit követően.

Az alapok május végén kapták meg az első jóváhagyást, de a kereskedés addig nem kezdődik meg, amíg az alapok S-1 regisztrációs formanyomtatványait jóvá nem hagyják.

Gary Gensler, a SEC elnöke csütörtökön jelezte, hogy az Ethereum ETF-ek engedélyezési folyamata a nyár végére lezárulhat.

„Az egyéni kibocsátók még mindig dolgoznak a regisztrációs folyamaton, amely zökkenőmentesen működik, és valamikor a nyár folyamán képzelem el” – mondta Gensler egy csütörtöki szenátusi meghallgatáson.

A Hagyományos Pénzügyi Szektor Szerepe a Kripto Piacon

Az ETF-ekkel járó többletfigyelem ellenére Quigley elégedetlenségét fejezte ki a hagyományos pénzügyek növekvő szerepvállalása miatt a kriptotérben.

Figyelmeztetett arra, hogy a kriptotermékek Wall Street-i agresszív marketingje jelentős kockázatokhoz vezethet, különösen, ha az intézményi befektetők piaci visszaesés idején kivonulnak.

A Wall Street részvételével kapcsolatos fenntartásai ellenére Quigley elismerte, hogy a jelentős tőkebeáramlás elengedhetetlen a piac növekedéséhez.

„Ha hatalmas mennyiségű tőkét akarsz, akkor igen, olyan dolgokat kell tenned, mint az ETF-ek” – ismerte el.

Míg az ETF hájpnak részben köszönhető, hogy a Bitcoin márciusban új történelmi csúcsot ért el 73 700 dollár fölött, az áprilisi négyévenkénti felezési eseményre való várakozással együtt.

A Bitcoin ára azonban jellemzően hat hónappal vagy még tovább emelkedik a feleződés után, ami korlátozza a bővülő kínálatot, mivel az esemény hatásai kezdenek érezhetővé válni. Quigley úgy véli, hogy a történelmi minták ezen az úton is folytatódni fognak.

„Nem mehet feljebb, mert nem ez a megfelelő időpont” – mondta, és jelentős áremelkedést jósolt.

Olvastad már? A jegybankok 94%-a saját digitális valuta bevezetésén dolgozik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!