A Bitcoin befektetők miért nem adták fel, pedig a BTC átlépte a 72.000 dollárt

-

A Bitcoin (BTC) a napokban egy olyan emelkedést produkált, amely túlszárnyalta a korábbi történelmi csúcsokat, megteremtve a terepet a potenciális új rekordok számára.

A jelentős áremelkedés közepette az adatok azt mutatják, hogy a befektetők megnövekedett beáramlást tapasztaltak, ami pozitív tendenciát jelez az eszköz számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-befektetők több pénzt kívánnak

A Bitcoin árfolyamának az elmúlt napokban bekövetkezett megugrása egybeesett a felhalmozás növekedésével.

A BTC felhalmozási címekre történő beáramlásokról a CryptoQuant segítségével készített felméréséből kiderült, hogy mind a címek volumene, mind az egyenlegük a megjelenés időpontjában tekintélyes időszak óta a legmagasabb értéket érte el.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A beáramlás március 11-én meghaladta a 28.000 BTC-t, az ezeken a címeken lévő kumulatív egyenleg pedig az 1 millió BTC-t. Ez a befektetők növekvő keresletére utalt.

Több Bitcoin-tulajdonos utalja állományait a tőzsdékre

A befektetők Bitcoin-felhalmozásának érzékelhető növekedése ellenére néhány kereskedő a nyereség kihasználása mellett döntött.

Amikor közelebbről megnéztük a Bitcoin tőzsdei forgalmi diagramját, észrevettük, hogy az aktuális héten nagyobb beáramlást mutatott, mint kiáramlást.

Különösen a március 11-én, egy jelentős árfolyam-emelkedés idején volt nyilvánvaló a beáramlás dominanciája, amikor több mint 5000 BTC érkezett a tőzsdékre.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A beáramlásnak ez a túlsúlya arra utalt, hogy a tulajdonosok több Bitcoint helyeztek el a tőzsdéken, mint amennyit kivettek, ami egy esetleges eladásra utal.

A Bitcoin árfolyamának közelmúltbeli jelentős emelkedését figyelembe véve ez a fejlemény nem volt váratlan.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BTC új ATH-ra lépett

A Bitcoin napi grafikonjának vizsgálata azt mutatta, hogy március 11-én 72.000 dollár felett fejezte be a kereskedést.

Ezen a kereskedési napon a BTC árfolyama rövid időre meghaladta a 72.000 dollárt, mielőtt visszaesést tapasztalt volna.

E cikk írásakor a Bitcoin körülbelül 71.668 dolláron kereskedett, ami kevesebb mint 0,3%-os csökkenést tükröz.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Továbbá a Bitcoin Relative Strength Indexe (RSI) a sajtó idején konvergenciát mutatott. Ez 80 körül volt, ami egyrészt erős bika trendet, másrészt a bitcoin túlvett állapotának közelét jelzi.


Olvastad már? A heti altcoinok megfigyelése: Scapesmania, Optimism és a SUI

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!