Mennyire fenntartható a jelenlegi bikapiac?

-

A várakozásnak végre vége! A Bitcoin (BTC) rekordokat döntögetve 72.000 dollár fölé emelkedett.

Az áttörés a kulcsfontosságú szabályozási előrelépésekkel párhuzamosan történt.

A brit Financial Conduct Authority (FCA) kifejezte hajlandóságát arra, hogy üdvözölje az intézményi befektetőket célzó, kriptóalapú tőzsdén kereskedett kötvényeket (ETN).


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sőt, a Londoni Értéktőzsde bejelentette, hogy az idei második negyedévben megkezdi a Bitcoin és Ethereum (ETH) ETN-ekre vonatkozó kérelmek befogadását.

Zach Pandl, a Grayscale Investments kutatási ügyvezető igazgatója rávilágított arra, hogy ezek a fejlemények hogyan táplálhatják a BTC keresletét.

A Fox Businessnek adott nyilatkozatában így vélekedett:

„Az eszközosztály folyamatos érését látjuk…., amely az ETF-ekkel kezdődött itt az amerikai piacon, látjuk, hogy más joghatóságok szélesebb körű termékeket kínálnak a befektetőknek, ami szerintem idővel tovább növelheti a Bitcoin iránti keresletet”.

Mennyire fenntartható a jelenlegi bikapiac?

A vezető a Bitcoin kivételes teljesítményét az új spot Bitcoin ETF-ek iránti megnövekedett keresletnek tulajdonította, amelyek január eleji bevezetésük óta mintegy 10 milliárd dollárnyi befektetést vonzottak.

Hangsúlyozta a piac ciklikus jellegét, kiemelve a jelenlegi lendületet, amely arra utal, hogy bikapiaci szakaszban vagyunk. Ennek következtében Pandl további árnövekedés lehetőségét vetítette előre.

Mivel a Bitcoin makrogazdasági eszköz, Pandl azt tanácsolta a befektetőknek, hogy fordítsanak nagy figyelmet az inflációra és a Federal Reserve politikájára.

E tényezők döntő fontosságúak a Bitcoin jelenlegi bikapiacának fenntarthatóságának értékeléséhez.

bikapiac

A JPMorgan vezérigazgatója tanácsai a Fed-nek

Közben a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon, aki a Bitcoin szkeptikusa, azt tanácsolta a Federal Reserve-nek, hogy június utánra halassza el a kamatcsökkentést, hogy erősítse inflációellenes hitelességét.

A New Yorkból az Australian Financial Review üzleti csúcstalálkozó élő közvetítése során Dimon hangsúlyozta az adatfüggőség fontosságát, és azt sugallta, hogy a Fed később is bármikor gyors és jelentős csökkentéseket hajthat végre.

Kijelentette,

„A hitelességük forog kockán egy kissé. Én még június után is várnék, és hagynám, hogy minden elrendeződjön”.

A piacok jelenleg 84%-os eséllyel számolnak a júniusi Fed-kamatcsökkentésre, és az év során összesen 90 bázispontos enyhítésre számítanak.

A Bitcoin-bikáknak érdemes figyelniük a közelgő választásokra

Arra a kérdésre, hogy a közelgő amerikai választások milyen jelentőséggel bírnak a kriptopénzek szempontjából, Pandl rámutatott, hogy a jelenlegi kongresszusban a kriptopénzekkel kapcsolatban számos vita kétpárti volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azt sugallta, hogy a választások kimenetelétől függetlenül előrelépés történhet a jogalkotásban, például a stablecoin szabályozásában.

A vezető megjegyezte,

„A Bitcoin versenyez az amerikai dollárral és a fizikai arannyal, ezért olyan dolgokat kell vizsgálnunk, mint a várható hiánykiadások mértéke, mekkora adósságnövekedésre számíthatunk az Egyesült Államokban, milyen inflációs kockázatokkal kell számolnunk”.

Ezek a makrogazdasági mutatók a célzott jogszabályi változások közvetlen hatásain túlmenően is növelhetik a Bitcoin és más kriptovaluták iránti keresletet.


Olvastad már? Elon Musk nyílt forráskódúvá teszi a saját mesterséges intelligenciáját

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!