A Bitcoin-bányászok vagyona újra szárnyalni fog?

-

A hétvége öröme még nagyobb lett a kripto rajongók számára, mivel a Bitcoin (BTC), a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú digitális eszköze 2022 áprilisa óta először emelkedett 41.000 dollár fölé.

A cikk megjelenésének időpontjában a BTC 41.647 dolláron cserélt gazdát, amit a CoinMarketCap adatai alapján észleltek szerint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A spot ETF-ek jóváhagyása körüli optimizmus volt a fő katalizátor a szivattyú mögött, ahogy arról több közelmúltbeli cikkünkben is beszámoltunk.

A bányászok magas megtérülést ünnepelnek

A többi résztvevőhöz hasonlóan a Bitcoin-bányászok is ünnepi üzemmódban vannak.

A bányászok jövedelmezőségének fontos barométerének tekintett Hashprice hathavi csúcsra, 87 dollárra PH/s/nap, derült ki a Hashrate Indexből származó adatokból.

Tény, hogy e cikk írásakor a hash ár több mint háromszorosára nőtt az október közepi rali kezdete óta.

bitcoin

Forrás: Hashrate Index

A hashárérték egy jól ismert bányászati mérőszám, amely számszerűsíti, hogy egy bányász mennyit várhat egy adott mennyiségű hashárértékből.

Pozitívan korrelál a Bitcoin árfolyamának változásával, így magyarázza a jelentős értékugrást.

A drága bányászati berendezésekbe történt befektetések magasabb hozama a bányászati ágazat fenntarthatóságát jelezte.

A jövedelmezőség kikövezheti az utat további szereplők belépése előtt az iparágba.

A hálózati díjak emelkednek

A Bitcoin árán kívül a hash ár közvetlenül összefügg a bányászok által megkeresett tranzakciós díjakkal is.

E sorok írásakor a bányászati jutalmak közel 11%-a származott díjakból, ami jelentős emelkedést jelent az elmúlt napokban.

Mivel a Bitcoin blokkjutalmai négyévente csökkennek, a bányászok függősége a díjaktól biztosan növekedni fog. Ennek fényében a díjak növekedése pozitív fejlemény volt.

Forrás: Hashrate Index

Ezt a Glassnode adatainak felhasználásával tovább vizsgáltuk.

Amint az alábbiakban látható, a díjak 2023 nagy részében csökkenő tendenciát mutattak, kivéve az Ordinals által kiváltott kiugrásokat. A megugrás növelte a bányászok teljes bevételét.

A jövőben a tartósan magas on-chain forgalom és így a díjak is segíthetnek ellensúlyozni a csökkentett jutalmak hátrányait.

Forrás: Glassnode

Olvastad már? 5 leggyorsabban növekvő kriptovaluta, amibe ma érdemes befektetni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!