Az Ethereum elérheti a 3.500 dollárt, de csak ezzel a feltétellel

-

A december egy lendületes hangulatban kezdődött az Ethereum (ETH) számára.

A hétvégén a második legnagyobb piaci tőkeértékű digitális eszköz közel 10%-ot emelkedett, kiterjesztve az elmúlt hónapban szerzett lendületét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinMarketCap szerint az ETH e cikk írásakor 2.229 dolláron cserélt gazdát, ami 2,91%-os emelkedést jelent az elmúlt 24 órában.

A Bitget Research vezető elemzője, Ryan Lee a legutóbbi fellendülést a Federal Reserve 2024-es kamatcsökkentésével kapcsolatos erős várakozásoknak tulajdonította.

Azt mondta:

„Az elmúlt hónapokban az USA-nak egy új piacot kellett létrehoznia. Tekintettel az amerikai gazdaság recessziójának lehetőségére, az alapkezelők 80%-os konszenzusszintet jósolnak a 2024-es kamatcsökkentési trendre, ami a valaha mért legmagasabb konszenzusszintet jelenti. A kriptopiac már figyelembe vette ezt a pozitív hírt”.

Hozzátéve, hogy a spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés elérte a lázadás tetőfokát.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott spot Ethereum-ETF kérelmek száma novemberben hétre emelkedett.

Nagy várakozások az ETH-tól

A befektetők számára csak természetes volt, hogy optimisták az ETH-val kapcsolatban.

Az X-en (korábban Twitter) december 3-án közzétett bejegyzésében Ali Martinez kriptotechnikai elemző azt jósolta, hogy az ETH 3.500 dollárig is elmozdulhat, feltéve, hogy a heti gyertyák 2.150 dolláron zárnak.

Emellett egy másik bejegyzésében az 1.900- 2.100 dolláros tartomány jelentőségét hangsúlyozta.

Előzőleg ebben a tartományban már 5,85 millió cím 43,8 millió ETH-t vásárolt, ami a vásárlás valószínűsíthető megugrását jelzi az elkövetkező napokban.

Megszakítják-e a profitfelvételt az árfolyamot?

Ezt követően a lendületet meg lehet fékezni, ha a kereskedők úgy döntenek, hogy rögzítik a nyereséget.

A Glassnode NUPL metrikájának elemzése szerint minden tulajdonos profitot termelne, ha a cikk írásakor eladná eszközeit.

ethereum
Forrás: Glassnode

A Santiment MVRV-mutatójának segítségével tovább ásott. Kiderült, hogy minden tulajdonos 7,73%-os nyereségre számíthat, ha a jelenlegi árfolyamon eladná a tulajdonát.

Nagyon érdekes lenne látni, hogy a tulajdonosok hagyják-e az ETH-t felemelkedni vagy pénzt keresni egy kihívásokkal teli medvepiac után.

Olvastad már? Az Avalanche (AVAX) és a Polygon (MATIC) tulajdonosok új coinba fektetnek be a portfólió erősítéséért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!