A Bitcoin bányászok rekord havi bevételeket értek el

-

A bányászok még egy utolsó rekordbevételes hónapot éltek meg a feleződés előtt, ami jelentősen csökkenti a nyereségüket a jövőben.

A Bitcoin-bányászat minden idők legjövedelmezőbb hónapját élte márciusban, több mint 2 milliárd dollárt zsebeltek be a vezető kriptohálózat biztosításáért.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blockchain.com adatai szerint a bányászok összességében átlagosan 65,23 millió dollárt kerestek naponta a március 31-ével végződő 30 nap alatt.

A bányászok hatalmas profitot termeltek

A legutóbbi adat megdönti az előző két hónap 30 napos átlagát, amely február 29-én mindössze 48,31 millió dollár, január 31-én pedig 43,29 millió dollár volt.

A bányászok bevétele szinte teljes mértékben a Bitcoin piaci árától függ, mivel az újonnan bányászott érmék száma a kereslettől függetlenül többnyire mindig ugyanaz marad.

A Bitcoin március folyamán folyamatosan 60.000 dollár felett mozgott, és március 13-án elérte a 73.000 dollár feletti történelmi csúcsot.

A bányászok jutalmának túlnyomó többsége – 1,93 milliárd dollár – a Bitcoin „blokk-támogatásából” származott, ami az egyes Bitcoin-blokkokhoz kapcsolódó 6,25 BTC fix jutalom.

Másik 85 millió dollár a tranzakciós díjakból származott, amelyek a hálózati kereslet függvényében hónapról hónapra vadul ingadozhatnak.

A blokktámogatás a hónap folyamán végleg felére csökken, a „felezés” néven ismert, négy év alatt egyszeri esemény keretében.

Természetesen ez azonnal csökkenteni fogja a bányászok bevételeit, ami egzisztenciális fenyegetést jelent azon cégek számára, amelyek nem tudják hatékonyan üzemeltetni a bányászati berendezéseiket.

Túlélhetik a bányászok a feleződést?

Az elemzők szerint azonban a legtöbb nagy, tőzsdén jegyzett bányásznak sértetlenül kell maradnia – különösen a Bitcoin idei árfolyam-emelkedésének köszönhetően.

Az eszköz minden egyes feleződés után néhány hónappal további növekedést tapasztal, ami egyes elméletek szerint az eszköz kínálati sokkot okoz.

A nagy bányászok körében már folynak a felkészülések a feleződés túlélésére. A múlt hónapban több bányász is gyorsan profitot vett az érméin a megemelkedett árakon, így a tartalékaik 2021 áprilisi mélypontra kerültek.

Hétfőn egy befektetői frissítésben a brit bányász IREN felfedte, hogy 300 millió dollár készpénzt tart a mérlegében.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A pozitív előrejelzések ellenére a legtöbb bányavállalat az év eleje óta lényegesen alacsonyabban kereskedik, miután a Bitcoin spot ETF-ek életbe léptek.

Az IREN például még mindig 15,5%-os, a Riot Platforms pedig 31%-os mínuszban van, annak ellenére, hogy maga a Bitcoin (BTC) 49%-ot emelkedett.

A szabály alól egyedüli kivétel a CleanSpark (CLSK) – 54%-os éves emelkedés -, miután több mint egy évvel ezelőtt, a Bitcoin medvepiac mélypontján olcsó bányászati gépeket vásárolt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Elrejtett kriptokincsek: A legjobb vásárlások 1 dollár alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!