A Bitcoin bányászok meghaladják az 50 milliárd dolláros összbevételt

-

A Bitcoin létrejötte óta a bányászok toronymagas pénzügyi csúcsot értek el, összesen 50,2 milliárd dollár bevételt szereztek a blokktámogatásból és a díjakból.

A Glassnode, egy blokklánc-elemző cég, amely az on-chain piacelemzésre specializálódott, kimutatta, hogy a bányászok összesített becsült ráfordítási költsége 36,6 milliárd dollár, így a bányászok összesített összesített nyereséghányada 13,6 milliárd dollár, ami lenyűgöző, 37%-os növekedést jelent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode olyan tényezők vizsgálatával, mint a hashráta, a nehézség és a bányászok bevételei, meg tudja becsülni a bányászati költségek és a nyereségesség folyamatosan változó képét az idők múlásával.

A Bitcoin bányászat a blokklánc dobogó szíve, amely a tranzakciók ellenőrzésével és hozzáadásával életet visz a hálózatba.

A bányászok összetett matematikai feladatok megoldásáért versenyeznek, és aki elsőként talál megoldást, az kapja a zsákmányt új bitcoinok és tranzakciós díjak formájában.

Ez a folyamat biztosítja a Bitcoin hálózat biztonságát és hitelességét, miközben új coinok kerülnek forgalomba.

A bányászok bevételei a Bitcoin értékétől, a tranzakciós díjaktól és a bányászati nehézségtől függnek, amely a hálózat teljes számítási teljesítménye alapján változik.

Ahogy a Bitcoin értéke rakétaként emelkedett a pénzügyi sztratoszférába, a bányászok által termelt bevétel is jelentősen megnőtt.

Ezt a felfelé ívelő pályát a Bitcoin növekvő ára hajtja, ami magasabb tranzakciós díjakat eredményez, valamint a blokkjutalomként folyamatosan új bitcoinok kibocsátását.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A blokkjutalom, amely 2009-ben blokkonként 50 Bitcoinnal indult aranybányaként, körülbelül négyévente feleződik, a legutóbbi feleződésre 2020 májusában kerül sor, ami a jutalmat blokkonként 6,25 Bitcoinra csökkentette.

Ez a mechanizmus az új coinok kibocsátásának ütemét hivatott szabályozni, végső soron 21 millió Bitcoinnál szabva meg a teljes kínálat szigorú felső határát.

A Glassnode adatai szemléletes képet festenek a Bitcoin bányászat növekvő jövedelmezőségéről, ahogy az iparág tovább fejlődik és beérik.

zeta

Olvastad már? Egy európai bank a kriptopénzek piacára lép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!