A Bitcoin legnagyobb nyilvános birtokosa nyereséget termelt

-

A MicroStrategy, a világ legnagyobb nyilvános Bitcoin tulajdonosa kilenc negyedév óta először könyvelhetett el nyereséget, miután hatalmas Bitcoin állományával kapcsolatban adónyereséget jelentett be.

Az egy évvel korábbi veszteséggel szemben a vállalati szoftvergyártó az első negyedévben 461 millió dolláros, részvényenként 31,79 dolláros nettó nyereségről számolt be.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin árának 72%-os emelkedése a legutóbbi negyedév során lehetővé tette a MicroStrategy számára, hogy lényegében csökkentse a kriptovalutára vonatkozó korábbi jelentős értékvesztési költségekkel kapcsolatos tartalékot, ami 453,2 millió dolláros egyszeri adónyereséget eredményezett.

Michael Saylor, a MicroStrategy társalapítója és ügyvezető elnöke a Bitcoinba fektetett 4 milliárd dolláros beruházása ismét nyereségessé vált, mivel a legnagyobb kriptopénz értéke meghaladta az átlagos beszerzési árfolyamot.

Április elején a Bitcoin átlépte a 30.000 dollárt, ami valamivel több, mint a MicroStrategy 29.803 dolláros vételára.

Ennek eredményeképpen a vállalatnak sikerült elkerülnie, hogy le kelljen írnia a Bitcoin-állományának értékét, és elkerülnie az értékvesztést.

Saylor 2020-ban kezdett el Bitcoint vásárolni, hogy csökkentse a vállalat készpénzállományát.

Pénzügyi adatai szerint a MicroStrategy március végén összesen 140 000 Bitcoinnal rendelkezett. A negyedévben a vállalat 7500 Bitcoint vett hozzá mintegy 179 millió dollárért.

Bitcoin árfolyammozgások

Május elején a Bitcoin alig 29.000 dollár alá süllyedt, folytatva a vasárnap kezdődött negatív tendenciát, amikor a szövetségi szabályozó hatóságok felkészültek a First Republic Bank feletti ellenőrzés átvételére.

A piaci kapitalizáció szerint legnagyobb kriptopénz árfolyama, amely az elmúlt nap során közel 2%-ot emelkedett, jelenleg 28.530 dollár körül állt.

bitcoin

Miután a Bitcoin az előző napi 27.664 dolláros mélypontról talpra állt, nagyjából 28.000 dollár körül maradt, miután kiderült, hogy a banki behemót JPMorgan nyerte meg a First Republic Bank eszközeinek megvásárlására tett ajánlatot.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin bányászok meghaladják az 50 milliárd dolláros összbevételt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!