A Bitcoin bányászok jövedelme csökken, de a jövedelmezőség erős marad

-

A Bitcoin bányászok bevételében csökkenés tapasztalható a piaci hangulat hatására.

Ugyanakkor a legfrissebb jelentések szerint a bányászok képesek voltak megtartani bizonyos szintű jövedelmezőségüket a kihívásokkal teli környezetben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin bányászok bevétele meredek zuhanást szenvedett el

Június 14-én jelentős csökkenést tapasztalhattunk a Bitcoin bányászok bevétele terén.

A Blockchain.com adatai szerint a bányászok ezen a napon mintegy 20,9 millió dollárt keresettek.

bitcoin
Forrás: Blockchain.com

Ez a szám markánsan eltér a korábbi napi bevételektől, amelyek meghaladták a 24 millió dollárt, így jelentős csökkenést mutat mindössze 24 óra leforgása alatt.

Bár a jelenlegi bevételi szint a legutóbbi három hónap legalacsonyabb pontját jelenti, továbbra is magasabb, mint az év során rögzített legalacsonyabb pont, amely mintegy 16.000 dollár volt januárban.

A BTC és a kriptopiac általános hangulata valószínűleg befolyásolta a bányászok bevételeinek csökkenését.

Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy a bányászok továbbra is megtartották általános jövedelmezőségüket.

A Bitcoin bányászok jövedelmezősége megmarad

A Glassnode friss adatai szerint úgy tűnik, hogy a bányászok képesek voltak fenntartani a jövedelmezőséget a legutóbbi csökkenés ellenére.

A Bitcoin nyílt kereskedésének 2010-es indulása óta a bányászok lenyűgöző 48,8 milliárd dollárt termeltek.

Másrészről a becsült termelési költségük körülbelül 35,8 milliárd dollárra tehető.

Ennek eredményeként a bányászati ​​iparágban +13,0 milliárd dollár nettó többlet keletkezett, ami a teljes profitmargó történelmi csúcsát, azaz 37%-os profitmargót eredményezte.

A jövedelmezőség értékelése a Miner Thermocap és a Cumulative Production Cost mutatókon alapul.

A bányászok realizált bevételét a Thermocap és a tranzakciós díjak jelentik, míg a Difficulty Production Cost az összesített bányászati ​​költséget reprezentálja.

Bár a bányászok megtartották jövedelmezőségüket, az adatok azt is mutatják, hogy a jövedelmezőség viszonylag szoros volt 2015 óta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Negatív nettóáramlás folytatódik

Az Exchange Netflow mutató értékes eszköz a Bitcoin-tartalék eladásának figyelemmel kíséréséhez, különösen a bányászok körében.

A Santiment szerint a legutóbbi bevételcsökkenés ellenére a bányászok még nem mutattak jelentős hajlandóságot arra, hogy eladják tartalékaikat és nagyobb profitot keressenek.

Megfigyelhető volt az BTC kiutalások növekvő tendenciája, ami negatív nettóáramlást eredményezett.

Bár június 14-én némi pozitív nettóáramlást tapasztaltunk, az nem volt jelentős az általánosan tapasztalt negatív áramlásokhoz képest.

Jelenlegi írásunk szerint a nettóáramlás negatív maradt, több mint 2000 BTC-t vontak ki a tőzsdékről.

Forrás: CryptoQuant

Ez arra utal, hogy a bányászok és más tulajdonosok inkább tartják a Bitcoin-t, mintsem eladják. Ezenkívül azt mutatja, hogy ha történt eladás, az nem volt jelentős.

Olvastad már? Ez a kripto vége? Az amerikai kongresszusi képviselő reméli

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!