A Bitcoin bányászok jövedelme csökken, de a jövedelmezőség erős marad

-

A Bitcoin bányászok bevételében csökkenés tapasztalható a piaci hangulat hatására.

Ugyanakkor a legfrissebb jelentések szerint a bányászok képesek voltak megtartani bizonyos szintű jövedelmezőségüket a kihívásokkal teli környezetben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin bányászok bevétele meredek zuhanást szenvedett el

Június 14-én jelentős csökkenést tapasztalhattunk a Bitcoin bányászok bevétele terén.

A Blockchain.com adatai szerint a bányászok ezen a napon mintegy 20,9 millió dollárt keresettek.

bitcoin
Forrás: Blockchain.com

Ez a szám markánsan eltér a korábbi napi bevételektől, amelyek meghaladták a 24 millió dollárt, így jelentős csökkenést mutat mindössze 24 óra leforgása alatt.

Bár a jelenlegi bevételi szint a legutóbbi három hónap legalacsonyabb pontját jelenti, továbbra is magasabb, mint az év során rögzített legalacsonyabb pont, amely mintegy 16.000 dollár volt januárban.

A BTC és a kriptopiac általános hangulata valószínűleg befolyásolta a bányászok bevételeinek csökkenését.

Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy a bányászok továbbra is megtartották általános jövedelmezőségüket.

A Bitcoin bányászok jövedelmezősége megmarad

A Glassnode friss adatai szerint úgy tűnik, hogy a bányászok képesek voltak fenntartani a jövedelmezőséget a legutóbbi csökkenés ellenére.

A Bitcoin nyílt kereskedésének 2010-es indulása óta a bányászok lenyűgöző 48,8 milliárd dollárt termeltek.

Másrészről a becsült termelési költségük körülbelül 35,8 milliárd dollárra tehető.

Ennek eredményeként a bányászati ​​iparágban +13,0 milliárd dollár nettó többlet keletkezett, ami a teljes profitmargó történelmi csúcsát, azaz 37%-os profitmargót eredményezte.

A jövedelmezőség értékelése a Miner Thermocap és a Cumulative Production Cost mutatókon alapul.

A bányászok realizált bevételét a Thermocap és a tranzakciós díjak jelentik, míg a Difficulty Production Cost az összesített bányászati ​​költséget reprezentálja.

Bár a bányászok megtartották jövedelmezőségüket, az adatok azt is mutatják, hogy a jövedelmezőség viszonylag szoros volt 2015 óta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Negatív nettóáramlás folytatódik

Az Exchange Netflow mutató értékes eszköz a Bitcoin-tartalék eladásának figyelemmel kíséréséhez, különösen a bányászok körében.

A Santiment szerint a legutóbbi bevételcsökkenés ellenére a bányászok még nem mutattak jelentős hajlandóságot arra, hogy eladják tartalékaikat és nagyobb profitot keressenek.

Megfigyelhető volt az BTC kiutalások növekvő tendenciája, ami negatív nettóáramlást eredményezett.

Bár június 14-én némi pozitív nettóáramlást tapasztaltunk, az nem volt jelentős az általánosan tapasztalt negatív áramlásokhoz képest.

Jelenlegi írásunk szerint a nettóáramlás negatív maradt, több mint 2000 BTC-t vontak ki a tőzsdékről.

Forrás: CryptoQuant

Ez arra utal, hogy a bányászok és más tulajdonosok inkább tartják a Bitcoin-t, mintsem eladják. Ezenkívül azt mutatja, hogy ha történt eladás, az nem volt jelentős.

Olvastad már? Ez a kripto vége? Az amerikai kongresszusi képviselő reméli

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!