Ez a kripto vége? Az amerikai kongresszusi képviselő reméli

-

Egy nemrégiben a CNBC-nek adott interjúban Brad Sherman amerikai kongresszusi képviselő nyíltan kifejezte reményét, hogy vége a kriptovalutáknak, és ez a hozzáállás felborzolja a kripto rajongók kedélyeit.

„Remélem, de nem hinném” – hangzott Sherman tömör válasza arra a kérdésre, hogy a folyamatban lévő razzia a kriptovaluták végét jelzi-e Amerikában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csípős megjegyzését a SEC által a közelmúltban a nagy kriptopénz-tőzsdék, a Binance és a Coinbase ellen hozott szabályozási intézkedések után tette.

A kriptoellenes álláspontjáról jól ismert képviselő vitatta azt az elképzelést, hogy a kriptovaluták hasznára válhatnak a gazdaságnak vagy a fogyasztóknak, és kijelentette, hogy elsődlegesen az amerikai kormány és a szankciók kijátszására használják őket.

Elutasította a kriptók állítólagos előnyeit a hétköznapi felhasználók számára, kijelentve:

„Egy időben 3 billió dollárt tettek ki, és nem tették könnyebbé vagy olcsóbbá a szendvicsvásárlást a Subwaynél. Ha elmész a Subwaybe, használhatsz bankkártyát vagy hitelkártyát. Ha van kriptod, akkor azt pénzre kell váltanod, majd át kell utalnod a bankkártyádra, és utána vehetsz egy szendvicset”.

Sherman szkepticizmusát fejezte ki egyes kriptovaluták magas értékével kapcsolatban, azzal érvelve, hogy „nincs logikus oka annak, hogy a Bitcoin miért értékesebb, mint a Hamster Coin vagy a Cone Tribe Coin”.

Azt sugallta, hogy a piac megszállottsága ezekkel a digitális valutákkal kapcsolatban „sarlatánokat” vonzott, de azt jósolta, hogy a kripto „a kripto miatt fog eltűnni”.

Kemény kritikái ellenére a képviselő megállta a helyét a teljes szabályozási megszűnés követelésében, azt sugallva, hogy a piac önszabályozhatja magát.


Olvastad már? A FED 10 egymást követő kamatemelés után szünetet tart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!