Ez a kripto vége? Az amerikai kongresszusi képviselő reméli

-

Egy nemrégiben a CNBC-nek adott interjúban Brad Sherman amerikai kongresszusi képviselő nyíltan kifejezte reményét, hogy vége a kriptovalutáknak, és ez a hozzáállás felborzolja a kripto rajongók kedélyeit.

„Remélem, de nem hinném” – hangzott Sherman tömör válasza arra a kérdésre, hogy a folyamatban lévő razzia a kriptovaluták végét jelzi-e Amerikában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csípős megjegyzését a SEC által a közelmúltban a nagy kriptopénz-tőzsdék, a Binance és a Coinbase ellen hozott szabályozási intézkedések után tette.

A kriptoellenes álláspontjáról jól ismert képviselő vitatta azt az elképzelést, hogy a kriptovaluták hasznára válhatnak a gazdaságnak vagy a fogyasztóknak, és kijelentette, hogy elsődlegesen az amerikai kormány és a szankciók kijátszására használják őket.

Elutasította a kriptók állítólagos előnyeit a hétköznapi felhasználók számára, kijelentve:

„Egy időben 3 billió dollárt tettek ki, és nem tették könnyebbé vagy olcsóbbá a szendvicsvásárlást a Subwaynél. Ha elmész a Subwaybe, használhatsz bankkártyát vagy hitelkártyát. Ha van kriptod, akkor azt pénzre kell váltanod, majd át kell utalnod a bankkártyádra, és utána vehetsz egy szendvicset”.

Sherman szkepticizmusát fejezte ki egyes kriptovaluták magas értékével kapcsolatban, azzal érvelve, hogy „nincs logikus oka annak, hogy a Bitcoin miért értékesebb, mint a Hamster Coin vagy a Cone Tribe Coin”.

Azt sugallta, hogy a piac megszállottsága ezekkel a digitális valutákkal kapcsolatban „sarlatánokat” vonzott, de azt jósolta, hogy a kripto „a kripto miatt fog eltűnni”.

Kemény kritikái ellenére a képviselő megállta a helyét a teljes szabályozási megszűnés követelésében, azt sugallva, hogy a piac önszabályozhatja magát.


Olvastad már? A FED 10 egymást követő kamatemelés után szünetet tart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!